Sari la conținut
Home » Una sau mai multe pisici în casa noastră. Cum este mai bine

Una sau mai multe pisici în casa noastră. Cum este mai bine

doi pisoi simpatici; sursă foto: animalutze.com

Una sau mai multe pisici în casa noastră. Un număr însemnat dintre români declară că au animale de companie în casele, sau apartamentele lor, pisicile fiind printre favorite.

Fie că deja avem un animal de companie, sau suntem tentați să aducem unul în familia voastră, cel mai probabil este că ne dori să ne limităm la o singură pisică.

De cele mai multe ori, din cauza spațiului, costurilor și asumării creșterii unui animal de companie pare o idee mult mai bună să avem o singură pisică, decât o pereche. Însă, potrivit veterinarilor, acest lucru nu este cel mai indicat pentru noul prieten blănos, care va simți lipsa altei pisici care să îi țină companie.

Una sau mai multe pisici în casa noastră, ce responsabilitate ne asumăm

In general ne dorim sa nu fim responsabili de mai mult decât un singur animal de companie. Însă, acest lucru nu este, în mod necesar, benefic pentru pisica voastră, iar o pereche poate avea mult mai multe efecte pozitive decât bănuim! Pisicile sunt mult mai fericite împreună, iar comportamentul lor va fi mult mai docil și bine adaptat, un lucru ce este un avantaj și pentru noul stăpân.

Potrivit informațiilor oferite de către hartz.com, există mai multe beneficii în a avea o pereche, când vine vorba despre pisici. Iar dacă avem de gând să adoptăm de la un adăpost, sau vreun prieten, trebuie să încercăm să nu despărțim o pereche de pisici, deoarece acestea se vor adapta mult mai ușor la noua lor casă, împreună.

Două pisici nu ne vor face probleme, nu se vor plictisi și vor fi mai sănătoase

Dacă sunteți în poziția de a vă lăsa pisica singură acasă, în timp ce sunteți la serviciu, acest fapt poate avea consecințe negative asupra animalului vostru de companie. Pisica voastră se va plictisi, va avea mult prea multă energie spre finalul zilei, lucru ce o va face să vă țină treji până târziu în noapte, dacă nu vă jucați îndeajuns cu ea, până obosește. Așa că dacă vreți un somn relaxat, un sfat bun este să aduceți un partener de joacă pisicii voastre.