Alertă în România. Un virus a revenit în forță. Animalele mor pe capete! Este vorba despre virusul pestei porcine. Prezența virusului care omoară animale a fost confirmată de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti (I.D.S.A.) – Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală.

Într-o gospodărie din comuna Păuneşti au fost eutanasiați 46 de porci, după ce alţi şapte au murit din cauza virusului. În urma acestei situații, Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală și serviciile veterinare au intervenit de urgenţă.

Au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor

„Gospodăria din localitatea Păuneşti, Com.Păuneşti, judeţul Vrancea a fost plasata sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, precum şi dezinfecţia exploataţiei. Pentru a preveni răspândirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Vrancea a dispus, conform planului de măsuri adoptat, eliminarea porcilor din exploataţie prin evaluare, eutanasiere, îngropare sau incinerare şi dezinfecţie”, potrivit DSVSA Vrancea.

Animalzoo.ro Vreti sa primiti notificari cu ultimele stiri? Nu Da