Sari la conținut
Home » Ai o pisică posesivă? 3 semne că mâța ta vrea mai multă atenție

Ai o pisică posesivă? 3 semne că mâța ta vrea mai multă atenție

sursă foto: Dailypaws.com

Ai o pisică posesivă? Nu este doar de înțeles ca animalele și oamenii să apere și să fie posesivi față de lucrurile care sunt importante pentru ei, ci este de fapt un lucru de bun simț!

Protejarea resurselor importante ajută la protejarea bunăstării, fericirii și chiar a supraviețuirii unui individ. Când vorbim despre cele mai importante resurse în ochii unei pisici, avem tendința de a ne gândi la lucruri simple.

Există șanse ca, în calitate de membru uman al familiei pisicii dumneavoastră, să aveți un rol central în asigurarea majorității acestor lucruri pentru pisica dumneavoastră.

Acest lucru înseamnă că este rezonabil și destul de normal ca pisica dumneavoastră să vrea să vă țină aproape și să fie puțin posesivă față de dumneavoastră.

Cu toate acestea, uneori acest comportament posesiv poate fi extrem și poate cauza probleme în casă.

De ce devin pisicile posesive față de o anumită persoană?

Deși în inimile pisicilor noastre există adesea spațiu pentru a iubi și a fi afectuoase cu mai multe persoane, este obișnuit ca ele să aibă o singură persoană specială.

Această persoană poate fi cea cu care ajung să petreacă cel mai mult timp de calitate. De asemenea, poate fi cea cu care s-au legat cel mai mult în timpul unei etape timpurii a vieții.

Ce determină o pisică să devină posesivă față de stăpânii săi?

Poate exista o întreagă serie de factori declanșatori posibili pentru un comportament posesiv excesiv. În mod obișnuit, însă, comportamentul posesiv tinde să aibă trei cauze principale.

Alte pisici

sursă foto:petguide.com
Două pisicuțe care stau împreună, sursă foto: petguide.com

Dacă sunteți un părinte de animal de companie într-o gospodărie cu mai multe pisici, s-ar putea să vă simțiți ca fiind obiectul unui comportament aparent gelos al pisicilor.

Acesta este un scenariu destul de comun, indiferent dacă acele pisici au crescut împreună sau nu. Personalitățile pisicilor sunt toate foarte diferite și nu este un dat că toate se vor înțelege armonios.

Un alt factor declanșator al comportamentului poate fi reprezentat de pisicile din afara gospodăriei. Fie că este vorba de o pisică nouă pe care o introduceți, fie că este vorba de o pisică din cartier.

Oaspeții și vizitatorii

Chiar dacă toți prietenii și familia dvs. sunt iubitori de pisici și îi oferă pisicii dvs. o mulțime de îmbrățișări, sosirea cuiva nou poate fi suficientă pentru a stârni un comportament posesiv la unele pisici.

Este posibil să nu fi avut loc nicio experiență negativă între un oaspete și pisica dumneavoastră. Dar, acea persoană împarte atenția pisicii și amenință accesul acesteia la persoana pe care o apreciază cel mai mult.

Nou-veniții care nu sunt de origine felină

În general, nou-veniții tind să ia forma unui nou memrbu al familiei, cum ar fi un cățeluș sau un nou bebeluș. Ambele pot provoca o schimbare bruscă a rutinei unui proprietar și, ca urmare, și a pisicii lor.

Modificările bruște ale vieții de zi cu zi a unei pisici, în special cele care afectează timpul pe care l-ați putea petrece interacționând cu mâțul dumneavoastră, pot stresa pisica, determinând-o să aibă un comportament posesiv.

Ai o pisică posesivă? 3 semne că o pisică vrea atenție

Acestea pot varia destul de mult de la o pisică la alta. Practic, orice divergență notabilă de la comportamentul normal și relaxat al pisicii dvs. atunci când o altă persoană sau animal de companie este în preajmă ar putea fi un semn de comportament posesiv.

Luați în considerare cum se comportă pisica dvs. Observați obiceiurile atunci când vă aflați față în față cu ea, într-o zonă în care se simte relaxată. O schimbare în acest sens, în special dacă este severă sau bruscă, ar trebui să fie un semnal de alarmă.

Acest lucru ar trebui să vă pună pe gânduri cu privire la ceea ce ar putea avea un impact asupra fericirii pisicii. Modificările și semnele pe care le puteți observa sunt mai multe.

Limbajul corpului retras, dezinteresat

Dacă pisica dvs. nu mai este dispusă să interacționeze cu dvs. sau nu reușește să se joace cu o jucărie sau să accepte o recompensă pe care în mod normal i-ar plăcea, s-ar putea să se simtă amenințată de situația în care se află.

În acest scenariu, pisica dumneavoastră s-ar putea să se simtă prea inconfortabil. Aceasta nu își va manifesta caracterul relaxat obișnuit.

Agresivitate

sursă foto: ABC news
Ai o pisică agresivă? sursă foto: ABC news

Poate cel mai ușor de citit semn, agresivitatea poate include șuieratul, mârâitul sau lovirea. În cazuri severe, ar putea duce chiar la o luptă între pisici.

Uneori, acest lucru se poate manifesta sub forma de pază a spațiului, în care pisica ta stă pe sau lângă tine și se năpustește asupra oricui intră în spațiul tău personal.

Alternativ, pisica dumneavoastră s-ar putea distanța de întreaga situație și ar putea ridica o barieră de agresivitate. Acest lucru se datorează doar disconfortului lor față de procedură.

Căutarea atenției

Deși cei mai mulți dintre noi ne bucurăm să fim frământați și loviți în cap de pisicile noastre în semn de afecțiune, unele pisici ar putea manifesta o formă extremă a acestui comportament dacă se simt posesive față de stăpânul lor, conform cats.

Uneori ar putea să miaune insistent sau să vă stea în cale pentru a îndrepta atenția asupra lor.