Sari la conținut
Home » Acțiune amplă de sterilizare și microcipare gratuită în Capitală! Un număr de 10.000 de câini și pisici vor beneficia de asistență

Acțiune amplă de sterilizare și microcipare gratuită în Capitală! Un număr de 10.000 de câini și pisici vor beneficia de asistență

  • de
caini și pisici; sursă foto: lovetoknowpets.com

Acțiune amplă de sterilizare și microcipare gratuită în Capitală! Un număr de 10.000 de câini și pisici vor beneficia de asistență.

ASPA anunță un program amplu de sterilizare și microcipare gratuită pentru câini și pisici!

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a anunțat startul unui amplu proces de sterilizare și microcipare gratuită a animalelor de companie din București. Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a fost împuternicită să achiziționeze serviciile privind identificarea prin microcip, înregistrarea în RECS și sterilizarea câinilor și pisicilor.

Apelăm la oamenii care ne-au scris și ne-au solicitat să luăm măsuri pentru pisicile fără stăpân. Apelăm la ei să aducă aceste pisici pe care ei le au în jurul blocurilor, în jurul caselor. Neexistând o legislație națională pentru gestionarea pisicilor fără stăpân, acestea nu sunt ridicate de pe domeniul public, așa cum se întâmplă în cazul câinilor, pentru că nu există spații în care ele să fie duse, nu există adăposturi autorizate pentru pisici, precizează Cătălina Trănescu, purtător de cuvânt ASPA.

Mai exact, un număr de 10.000 de animale ar beneficia de acest program, care a fost aprobat miercuri de Consiliul General. Potrivit hotnews.ro, costurile aferente campaniei de sterilizare gratuită a animalelor de companie pe care o va derula Primăria Capitalei prin ASPA vor fi suportate de municipalitate.

„Se aprobă implementarea programului privind identificarea prin microcip, înregistrarea în RECS și sterilizarea gratuită a câinilor fără pedigree, cu deținător, aflați în proprietatea persoanelor fizice,cu domiciliul sau reședinta în Municipiul București și sterilizarea gratuită a pisicilor fără pedigree, cu și fără deținător, aflate pe raza Municipiului București pentru un număr total de 10. 000 de animale (câini și/sau pisici), în limita bugetului aprobat”, se arată în proiectul de hotărâre.

Comparativ cu edițiile anterioare, de data aceasta vor fi plătite din bugetul local inclusiv costurile cu microciparea câinilor, nu doar cele cu sterilizarea.

„Identificarea prin microcip și înregistrarea datelor câinelui și ale proprietarului acestuia în RECS previn abandonul câinilor. Având m vedere că identificarea câinilor cu stăpân previne abandonul câinilor pe domeniul public, reprezintă o condiție pentru sterilizarea acestora, ajută la identificarea proprietarului în situația angajării răspunderii pentru prejudiciul cauzat de animal”, se arată în expunerea de motive a proiectului de pe ordinea de zi.

Prin program, se subvenționează identificarea prin microcip, înregistrarea în RECS și sterilizarea unui număr de maximum 5 câini și/sau pisici pentru fiecare persoană, cu domiciliul sau reședința în Municipiul București, în limita plafonului stabilit, după principiul primul venit – primul servit.

Câini și pisici