De 481 Vizualizari

A murit ghepardul Sarah, considerat cel mai rapid mamifer terestru

Un parc zoologic din Ohio a anuntat ca Sarah, femela ghepard desemnata in 2012 drept cel mai rapid mamifer terestru de catre revista National Geographic, a murit la varsta de 15 ani, conform Reuters, preluata de Agerpres.

Sarah a fost eutanasiata la Cincinnati Zoo&Botanical Garden din cauza „scaderii calitatii vietii”. Un ghepard traieste in mediul sau natural intre 8 si 12 ani.

Aceasta femela ghepard a primit titlul de cel mai rapid mamifer terestru dupa ce a parcurs distanța de 100 de metri in 5,95 secunde (98,2 km/h), in timpul realizarii unui documentar pentru National Geographic, depasindu-si propriul record de 6,13 secunde ce data din 2009.

Astfel, Sarah era cu 3 secunde mai rapida pe distanta de 100 de metri decat atletul jamaican Usain Bolt, detinatorul recordului olimpic pe aceasta distanta.

Populatia de gheparzi la nivel mondial a ajuns in prezent la 9.000 – 12.000 de indivizi, un regres foarte puternic daca tinem cont ca la inceputul secolului XX numarul acestor feline era estimat la 100.000.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X