A îmbătrânit, are artroză, iar îngrijitorii au decis ce să facă cu ”Bătrânica”, cel mai bătrân urs din România.

Timp de 34 de ani, Bătrânica, asa cum au numit-o îngrijitorii de la Zoo din Galați, a bucurat generații de copii, va ieși la pensie. Ea va fi mutată la sanctuarul de la Zărnești.

Acum patru ani, ea a fost atacată de patru ursi mai tineri ai grădinii zoologice așa că reprezentanții parcului au hotărât să o mute într-o cușcă mai mica. În timp, din cauza vârstei, au apărut și problemele de sănătate, notează tvr.ro.

Dan Gâscă, medic venerinar la Grădina Zoologică Galați, a evaluat-o și a descoperit că are artroză și posibile probleme neurologice.

„Este o artroză cronică, speram că în locul în care va fi dusă va avea o viață mai bună. Probabil are și probleme neurologice”.

Pentru îngrijitori, Bătrânica este un adevărat membru al familiei. În plus, ursoaica se înțelege bine și cu câteva pisici care o vizitează aproape zilnic.

După mai multe încercări de a muta ursoaica în cușca de transport, medicii au tranchilizat-o.

Reprezentanții de la Zoo au hotărât că ursoaica va fi mult mai bine îngrijită în rezervația de la Zărnești, din județul Brașov.

Paula Ciotloș, vicepreședintele Asociației Prietenii Naturii, speră că va avea țarcul ei

„Va avea, cel mai probabil țarcul ei, deși la problemele medicale pe care le are, ne îndoim că va putea sta într-un țarc mai mare, cu mai mulți urși. Avem și noi în sanctuar o pisică, și avem o ursoaică la fel, cu probleme de artrită care tolerează la fel de bine pisicile”.