De 2298 Vizualizari

A fost descoperita o noua specie de lup

Lupul auriu african a fost mult timp considerat o ramura a sacalului euroasiatic

 

Noile specii descoperite nu sunt ceva surprinzator, insa nu in fiecare zi gasim o noua specie de lup care exista pe Pamant de mai bine de un milion de ani.

Aceasta este concluzia unui nou studiu publicat in revista Current Biology, care a reexaminat identitatea sacalilor aurii care traiesc in Africa. Nu numai ca acestia constituie o speciie separata de sacalii aurii din Eurasia, dar nu sunt chiar sacali.

Asadar, faceți cunostinta cu lupul auriu african.

„Aceasta reprezinta prima descoperire a unei „noi” specii de canide in Africa dupa mai bine de 150 de ani”, a declarat, potrivit theguardian.com, preluat de green-report.ro, autorul studiului si biologul muzeul Smithsonian, Klaus-Peter Koepfli.

Studiul a fost inspirat de rapoarte recente care sustineau ca sacalii aurii africani ar fi de fapt o subspecie a lupului gri. Koepfli si colegii sai au decis sa testeze teoria prin compararea mostrelor de ADN de la sacali, lupi gri si caini. Ei au descoperit ca sacalii aurii africani nu sunt o subspecie de lup gri, ci o speciel de lup necunoscuta pana acum.

Lupul auriu african a fost mult timp considerat o ramura a sacalului euroasiatic, care este raspandit in sudul Europei, Orientul Mijlociu si Asia de Sud. Cele doua canide actioneaza la fel si arata la fel, de la dimensiunea corpului si culoarea blanii, pana la forma craniului si a dintilor. Dar asta e, aparent, doar pentru ca ocupa nise ecologice similare, un fenomen cunoscut sub numele de evolutie convergenta.

Conform noii analize, lupii aurii africani s-au despartit de linia lupilor gri si a coiotilor acum aproximativ 1,3 milioane de ani.

Sursa foto: theguardian.com

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X