De 733 Vizualizari

A fost descoperita o noua specie de broasca

Noblella madreselva

 

O noua specie de broasca a fost descoperita in Anzii peruani, exemplarele din aceasta specie fiind foarte mici, cu burta pestrita si avand un fel de masca de culoare inchisa pe cap, care le da aspect de banditi, conform unui material publicat de Live Science si preluat de Agerpres.

Broastele din aceasta specie de numita Noblella madreselva traiesc in mediul umed al padurilor din apropiere de Cuzco, Peru, fiind probabil o specie caracteristica pentru aceasta regiune, conform unui material publicat de ZooKeys. Aceste broscute, nu mai mari decat un bob de fasole, sunt active in cursul zilei si traiesc in stratul de frunze moarte de pe solul padurii.

Vanessa Uscapi, biolog la Universitatea Nationala San Antonio din Cuzco, a descoperit noua specie de broaste in ianuarie 2011, care doar abia recent a fost clasificata si descrisa in cadrul unui studiu.

Broscutele din specia Noblella madreselva au corpul de culoare maro inchis, cu o masca pe cap de culoare mai inchisa. Burta acestor amfibieni are pete albe.

Desi mici, broscutele din specia Noblella madreselva nu sunt cele mai mici broaste cunoscute. Acest record ii apartine unei broaste din Papua Noua Guinee, din specia Paedophryne amauensis, care are in medie mai putin de 7,7 milimetri lungime, fiind, in acelasi timp, si cel mai mic animal vertebrat descoperit pana in prezent.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X