Sari la conținut
Home » Bistrița-Năsăud. Un tată și fiica acestuia au fost reținuți de polițiști pentru uciderea unui câine

Bistrița-Năsăud. Un tată și fiica acestuia au fost reținuți de polițiști pentru uciderea unui câine

Din cuprinsul articolului

Un tată și fiica acestuia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept, potrivit polițiștilor de la Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Femeia, în vârstă de 30 de ani și tatăl acesteia, în vârstă de 53 de ani, sunt din localitatea Pinticu, Bistrița-Năsăud.

Din investigațiile realizate până în prezent de către poliție reiese că femeia împreună cu tatăl său ar fi lovit un câine care ulterior, din cauza rănilor, a murit.

Proprietarul patrupedului omorât a fost cel care a alertat imediat poliția, iar la fața locului s-au deplasat polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud, care în urma cercetărilor au dispus reținerea celor două persoane pentru 24 de ore.

Fiind bănuite de comiterea infracțiunii, un tată și fiica acestuia au fost reținuți de polițiști și plasați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud urmând să fie prezentați magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă în acest caz

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, continuă cercetările în acest caz.

Actualizare. Cei doi, tată și fiică, au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, potrivit timponline.ro.

„Ieri, 26 septembrie, în baza probatoriului administrat într-o cauză penală aflată în instrumentarea poliţiştilor Biroului pentru Protecţia Animalelor Bistriţa-Năsăud, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 53 de ani şi a unei femei de 30 de ani, ambii din Pinticu.

Cei doi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 205 din 2004, privind protecţia animalelor.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, a reieşit faptul că, la data de 18 septembrie, o femeie de 30 de ani, împreună cu tatăl acesteia, un bărbat de 53 de ani, ambii din Pinticu, ar fi lovit un câine care ulterior a decedat.

La scurt timp, deţinătorul legal al acestuia a solicitat, prin 112, sprijinul poliţiştilor”, se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Noile prevederi legale, intrate în vigoare la 19 mai 2022, privind protecţia animalelor stabilesc sancţiuni mai aspre pentru cei care comit orice act de cruzime sau violenţă asupra acestora.