Sari la conținut
Home » Analiză de ultimă oră! Expert: Mutațiile coronavirusului trebuie ținute sub control

Analiză de ultimă oră! Expert: Mutațiile coronavirusului trebuie ținute sub control

Analiză de ultimă oră! De când noul virus din China s-a extins cu repeziciune în toată lumea, oamenii de știință caută soluții pentru salvarea omenirii din ”ghearele” acestui virus mortal.Cercetătorii vin cu dovezi că mutațiile unor anumite tipuri ale coronavirusului sugerează că patogenul se adaptează la oameni, după ce a trecut de la lilieci la om, conform The Guardian.Ultima analiză arată că virusul a suferit două schimbări genetice care modifică „proteina țepoasă” pe care coronavirusul o folosește să infecteze celulele umane.Cercetătorii din Londra insistă că nu este clar cum mutațiile afectează virusul, dar din cauza faptului că schimbările s-au întâmplat independent, în țări diferite, acest lucru ar putea ajuta virusul să se răspândească mai ușor.

Analiză de ultimă oră! Oamenii fac vaccinuri și alte terapii împotriva acestei proteine țepoase fiindcă este o țintă foarte bună

Mutațiile țepilor sunt rare în acest moment, iar Martin Hibberd, autorul studiului, spune că este nevoie de o supraveghere globală a acestuia, în caz că apar alte mutații, care trebuie identificate rapid.„Este exact ceea ce căutăm. Oamenii fac vaccinuri și alte terapii împotriva acestei proteine țepoase fiindcă este o țintă foarte bună. Trebuie să ținem sub evidență și să ne asigurăm că mutațiile nu invalidează oricare dintre aceste abordări”, a explicat Hibberd.