Sari la conținut
Home » 7 lucruri pe care nu le ști despre auzul câinelui tău

7 lucruri pe care nu le ști despre auzul câinelui tău

Chihuahua sunt mai agresivi decât Pitbull.

Auzul câinelui tău. Probabil că știi că animalul tău de companie are un auz excelent. Câinii pot fi primii care aud un zgomot mic sau o sonerie îndepărtată. Dar pot unii câini să audă mai bine decât alții?

Descoperiți 10 lucruri despre urechile câinelui dumneavoastră și aflați mai multe despre auzul lor.

1 – Auzul câinelui tău: Câinii au peste o duzină de mușchi în urechi

În timp ce unii oameni au abilitatea unică de a-și mișca urechile, acestea, în general, nu se mișcă independent. Cu toate acestea, câinii au peste o duzină de mușchi în urechi special pentru mișcarea lor. Le permit să le încline, întoarcă, ridice și coboare.

2 – Emoțiile câinilor sunt exprimate cu ajutorul urechilor lor

Un câine
Un câine care mănâncă biscuiții

Câinii își mișcă urechile pentru a auzi mai bine. Dar și pentru a exprima o serie de emoții. Poziția urechilor unui câine la un moment dat spoate pune ceea ce simte. De exemplu, dacă este curios, fericit, speriat sau bolnav.

3 – Unele rase sunt antrenate să asculte mai atent decât altele

Rasele de pază și de muncă, cum ar fi collie sau ciobănescul german, au fost dezvoltate pentru a fi mai atente. Probabil ca auzul lor nu diferă foarte mult de cel al altor rase de câini. Dar cu siguranță aceste rase pot ascults mai atent decât alte rase, fie din instinct, fie din antrenament. Pentru un collie care protejează o turmă de prădători, auzul său este prima linie de apărare.

4 – Urechile câinelui sunt esențiale pentru echilibru

De fapt, infecțiile urechii interne sunt o cauză frecventă pentru care un câine își pierde echilibrul. Mergeți la veterinar dacă câinele dumneavoastră pare șovăitor.

5 – Aud frecvențe pe care omul nu le percepe

Unele fluiere sunt special concepute pentru câini. Ele emit un sunet pe care doar câinii îl pot auzi. De altfel, câinii aud de aproximativ patru ori mai bine decât noi

6 – Cățeii se nasc surzi

În general, pot auzi în câteva săptămâni. Deși acest lucru pare periculos în sălbăticie, ar putea exista avantaje în cazul unei perioade de gestație mai scurte pentru câini . Poate că nașterea timpurie le-a permis mamelor să se întoarcă mai repede la vânătoare.

7 – Câinii pot filtra anumite sunete

Așa cum orice proprietar de câine va fi de acord, câinii sunt capabili să blocheze anumite sunete și să fie atenți la altele. De exemplu, un câine poate dormi în timpul conversațiilor zgomotoase. Dar se poate trezi instantaneu când aude cum i se umple farfuria cu mâncare, conform carecredit.com.