Sari la conținut
Home » 5 rase de câini mici și loiali. Care sunt alegerile experților

5 rase de câini mici și loiali. Care sunt alegerile experților

Yorkshire Terrier

5 rase de câini mici și loiali. Se spune despre câine că este cel mai loial prieten al omului. Și este un adevăr demonstrat de mii de ani. Unii experți consideră însă că unele rase sunt mai loiale decât altele. Iată care sunt alegerile lor din rândul câinilor de talie mică.

5 rase de câini mici și loiali: Shih Tzu

5 rase de câini mici și loiali: Doi cățeluși
5 rase de câini mici și loiali: Doi cățeluși gata de petrecere

Shih Tzu sunt câini de ținut în brațe și sunt definiția loialității. Acești câini au fost creați pentru a fi câinii de companie în mănăstirile tibetane.

Atunci când aduci unul dintre acești câini afectuoși în casa ta, te înscrii pentru una dintre cele mai strânse legături pe care le vei face vreodată. Shih Tzu vor fi fericiți să fie lipiți de tine indiferent la ce activități participi. Iar datorită personalității lor curioase, dar calme, vei fi bucuros să îi ai alături. Loialitatea este doar un motiv pentru a iubi această rasă adorabilă și veche.

Chihuahua

S-ar putea să fiți surprinși să vedeți această rasă plină de personalitate pe această listă. Deși mulți Chihuahua au acea personalitate agitată stereotipă, aceștia sunt, de asemenea, feroce devotați familiilor lor.

Unii experți susțin că, deoarece Chihuahua par să se considere pe ei înșiși oameni și nu câini, par să fie deosebit de loiali persoanelor cu care trăiesc.

Mulți Chihuahua își folosesc personalitățile aprige și vocile puternice pentru a-și proteja familia. Este un exemplu clar despre cum loialitatea poate arăta diferit în funcție de câine.

5 rase de câini mici și loiali: Beagle

Aceste câini amuzanți și prietenoși sunt companioni excelenți, fie că sunteți într-o plimbare, la vânătoare sau doar relaxați acasă. American Kennel Club atribuie loialitatea acestei rase istoriei lor de câini de vânătoare – le place instinctiv să fie alături de oamenii lor.

Cu toate că Beagle nu sunt cei mai afectuoși câini de pe această listă, vor fi mai mult decât bucuroși să petreacă timp cu tine. Indiferent la ce activitate te dedici. Le place să alerge și să se joace pentru că sunt câini de vânătoare! Dar, de asemenea, sunt bucuroși de mângâieri și îmbrățișări.

Cardigan Welsh Corgi

American Kennel Club descrie Cardigan Welsh Corgi ca „afectuoși, loiali și inteligenți”. Atunci cân aduceți în casă un Corgi obțineți un companion minunat. Indiferent cine sunteți sau câți ani aveți, acești câini vor fi prietenii dumneavoastră. Câinii din această rasă pot fi prietenoși, indiferent dacă sunteți o persoană apropiată sau un străin. Dar sunt cu adevărat drăgălași și amuzanți în jurul persoanelor preferate. Potrivit AKC, această rasă cu energie ridicată își poate arăta afecțiunea prin lătrături. Este bine să fiți avertizați!

5 rase de câini mici și loiali: Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier, sau Yorkie, sunt una dintre cele mai mici rase de câini din lume. Cu toate acestea, pot avea o cantitate uriașă de personalitate – sau chiar atitudine.

Acești câini curajoși nu vor avea nicio problemă să latre la ușă și să acționeze ca propriul dvs. paznic personal. Deși mulți vor fi la fel de fericiți ca și companioni dornici de îmbrățișări.

Yorki sunt câini orientați către oameni și vor fi adesea prietenoși cu străinii și cu alți câini. Dar nimic nu se va compara cu legătura pe care o vor împărtăși cu persoana care îi hrănește, îngrijește, plimbă și laudă zilnic, conform pawtracks.com.