Sari la conținut
Home » Cât de des îmi scot câinele la plimbare?

Cât de des îmi scot câinele la plimbare?

De ce câinii aleargă după coadă?

Cât de des îmi scot câinele la plimbare? Este tentant să scoți noul cățeluș afară și să-l arăți imediat în cartier. Cu toate acestea, cățeii au un sistem imunitar în curs de dezvoltare, și până când nu sunt complet vaccinați, sunt foarte sensibili la virusuri periculoase precum parvovirusul.

Veterinarii recomandă să aștepți până la două săptămâni după vaccinarea finală a cățelușului înainte de a-l scoate la plimbare. De obicei, asta înseamnă că, până la vârsta de 16-18 săptămâni, câinii vor fi pregătiți (și suficient de protejați) pentru a explora lumea exterioară.

Cât de des îmi scot câinele la plimbare?

În ceea ce privește frecvența plimbărilor cu cățelul, aceasta poate varia în funcție de vârstă, nivelul de energie și dimensiunea câinelui.

De obicei, o regulă de bază bună este să acorzi câte 5 minute de exercițiu pentru fiecare lună de vârstă a câinelui. Un cățel de 3 luni ar trebui să aibă aproximativ 15 minute de exercițiu pe zi. În timp ce unul de 6 luni ar trebui să aibă 30 de minute de exercițiu zilnic.

Este important să nu exagerezi cu exercițiile. Prea mult exercițiu sau exerciții forțate pot dăuna articulațiilor în dezvoltare ale cățeilor.

Asigură-te că ai întotdeauna apă și un bol portabil

Trebuie să ții cont de dimensiunea specifică a câinelui tău. Deoarece câinii de talie mare și gigantă se dezvoltă mai lent decât cei mai mici.

Un aspect crucial este să ai grijă să nu îi permiți cățelului să alerge după câini adulți sau să alerge prea mult cu stăpânii lor. Deoarece acest lucru poate fi dăunător pentru câinii în creștere. Odată ce este complet vaccinat, poți să îl lași să se joace cu alți câini de aceeași vârstă. Pentru că se vor obosi în același timp.

În final, asigură-te că ai întotdeauna apă și un bol portabil atunci când ieși afară cu cățelul, deoarece hidratarea este esențială pentru sănătatea lui, conform vetpet-shop.ro.