Sari la conținut
Home » Stăpânii câinilor trăiesc mai sănătos! Ce spun cercetătorii?

Stăpânii câinilor trăiesc mai sănătos! Ce spun cercetătorii?

Ce înseamnă când se așază câinele în locul tău?

Stăpânii câinilor trăiesc mai sănătos!  Un studiu realizat de cercetătorii de la Embase și PubMed a descoperit că adoptarea unui câine poate contribui la o viață mai lungă și mai sănătoasă. Concluziile principale ale acestui studiu arată că proprietarii de câini au avut o rată mai mică de mortalitate cu 24% în comparație cu cei care nu aveau câini.

Studiul s-a desfășurat pe o perioadă lungă de timp, începând din anii 1950 și continuând până în prezent, cu un număr mare de participanți și o cantitate semnificativă de date analizate.

Stăpânii câinilor trăiesc mai sănătos!

Rezultatele cercetării indică faptul că proprietarii de câini au avut un risc mai scăzut de a muri din cauza bolilor cardiovasculare.

S-a constatat că cei care sufereau de probleme de inimă și-au îmbunătățit starea de sănătate într-o proporție mai mare. Mai ales după ce au adoptat un câine.

Cercetătorii explică că reducerea riscului de îmbolnăvire este legată în primul rând de reducerea stresului. Interacțiunea cu câinii are un rol semnificativ în această reducere a stresului.

Proprietarii de câini petrec mai mult timp în aer liber, în parcuri. Fac mai multă mișcare fizică și se bucură de satisfacția oferită de îngrijirea unui câine.

Câinii pot oferi o companie constantă și un sprijin emoțional stăpânilor lor

Toate aceste aspecte contribuie la reducerea semnificativă a stresului, având efecte pozitive asupra sănătății. Câinii pot oferi o companie constantă și un sprijin emoțional stăpânilor lor.

Acest lucru poate avea un efect pozitiv asupra stării de bine a proprietarilor și poate contribui la reducerea sentimentului de singurătate.

Îngrijirea unui câine necesită o anumită rutină și responsabilitate. Stăpânii de câini trebuie să asigure hrănirea, exercițiile, igiena și îngrijirea medicală adecvată a animalelor lor. Aceste responsabilități pot ajuta la stabilirea unui program zilnic. Pot oferi o structură care poate fi benefică pentru sănătatea mentală.

Stăpânii de câini au șanse mai mari să interacționeze cu alte persoane în timpul plimbărilor cu câinele lor sau la parcuri pentru câini. Aceste interacțiuni sociale pot contribui la bunăstarea mentală și la creșterea stimei de sine, conform gadgetreport.ro.