Sari la conținut
Home » 5 animale minunate din lumea noastră. Descoperă creaturi uimitoare

5 animale minunate din lumea noastră. Descoperă creaturi uimitoare

Animale minunate. Există creaturi uimitoare despre care majoritatea oamenilor știu prea puține lucruri. Uneori pentru că este vorba de specii pe cale de dispariției. Alteori, pentru că nu se vorbește îndeajuns de mult despre ele. Iată cinci astfel de animale exotice, care ar merita mult mai multă atenție.

Axolotl

Originare din lacul Xochimilco, din Mexic, aceste creaturi pe cale de dispariție seamănă izbitor de mult cu Pokemonul Mudkip. Au dimensiuni cuprinse între 15 și 12 centimetri, cele mai mari fiind destul de rare.

Cel mai interesant, poate, este faptul că Axolotl prezintă neotenie, fenomenul prin care un animal ajunge la maturitate fără metamorfoză. Gândiți-vă că o omidă și-a făcut coconul, a petrecut tot acest timp și apoi a ieșit din nou ca o omidă puțin mai mare!

Animale minunate: Pangolinul

Un pangolin
Un pangolin gigant care se plimbă în iarbă

Pangolinii sunt singurele mamifere din lume care sunt acoperite de solzi de cheratină dură! Keratina este substanța din care sunt făcute unghiile tale, precum și țepii ariciului și carapacea broaștei țestoase.

Pangolinii trăiesc în copaci sau în vizuini în Asia și Africa, de unde sunt originari. Sunt nocturni, vânează în timpul nopții furnici și termite mici, pe care le sorb cu limba lor lungă, ca un furnicar.

Cerbul moțat

Aceste animale cu aspect amuzant sunt singurii membri ai genului lor Elaphodus și se găsesc în principal în China. Sunt solitari sau călătoresc în perechi și sunt mai activi la amurg sau în zori.

Există mai multe ciudățenii la cerbul moțat, inclusiv smocul lung de păr de pe frunte, care poate ajunge la peste 1 cm lungime. Cea mai evidentă trăsătură ciudată este reprezentată de dinții ascuțiți, asemănători unor colți, ai masculului!

Animale minunate: Dragonul de mare frunză

Numiți cu drag „Leafies” în Australia lor natală, acești mici dragoni de mare cu aspect neobișnuit sunt animalul național al Australiei de Sud. Ei se deplasează încet cu aripioarele lor aproape transparente pentru a imita aspectul de alge marine. Se hrănesc cu plancton și crustacee mici, aspirându-le cu botul ca un pai!

Colugo Sunda

Cunoscut și sub numele de „Lemurul zburător din Sunda”, Colugo nu este nici lemur, nici zburător. De fapt, ei sar și alunecă printre copaci cu pielea lor în formă de zmeu, ca o veveriță zburătoare.

Trăiesc la înălțime în copacii din Asia de Sud-Est, hrănindu-se cu lăstari, flori și fructe în timpul nopții. Cântăresc aproximativ 2-3 kg și sunt aproape neajutorate dacă se află pe pământ, conform tinytailstoyou.com.