Sari la conținut
Home » 3 moduri de a-ți face animalul de companie să doarmă în weekend-uri.

3 moduri de a-ți face animalul de companie să doarmă în weekend-uri.

câine speriat de furtună. Nu este neobișnuit ca un câine să îi fie frică de tunete

Cu toții am mai trecut prin asta. După o săptămână lungă de muncă grea și îndeplinirea altor responsabilități, tot ce vrei să faci este să oprești alarma pentru weekend și să dormi până târziu.

Așa că, o faci. Dar la 6 dimineața fix, într-o sâmbătă dimineața, câinele tău stă la căpătâiul tău sau plânge să te trezești. Spre deosebire de noi, cățeii noștri habar nu au ce înseamnă weekendul sau cât de important este pentru noi să dormim până târziu.

sursă foto: descopera.ro
sursă foto: descopera.ro

Ajustați programul de hrănire pentru animalul de companie

Câinii sunt, destul de des, creaturi ale obișnuinței. Ei se obișnuiesc cu o rutină pe care noi o stabilim de obicei. Dacă ești o persoană care trebuie să se trezească la 6 dimineața în timpul săptămânii, exact asta va face și cățelul tău, chiar și în weekend. Dar, chiar dacă au o rutină, asta nu înseamnă că este fixată în piatră.

Iată trei moduri simple prin care puteți ajusta rutina pentru animalul de companie și puteți obține acea oră sau două ore în plus de somn în weekend. De cele mai multe ori, când câinii noștri se trezesc devreme, este din cauza unui motiv simplu le este foame. Iar când le este foame, nu există nicio șansă să mai ațipiți în plus.

sursă foto: thenews.co.ro
sursă foto: thenews.co.ro

Împingând programul de hrănire pentru animalul de companie cu o oră mai târziu, îl veți încuraja să se trezească puțin mai târziu decât de obicei. Ajustați încet atât ora micului dejun, cât și cea a cinei, cu intervale de 15 minute la fiecare două zile, până când ajungeți la o oră diferență.

Faceți exerciții fizice înainte de culcare

De asemenea, încercați să nu-i hrăniți imediat ce vă treziți în zilele lucrătoare. Așteptați cel puțin 30 de minute înainte de ora micului dejun. Acest lucru îl va ajuta pe cățelușul dumneavoastră să se obișnuiască cu ideea că nu este timpul să mănânce doar pentru că sunteți treaz, așa că ar putea fi mai puțin înclinat să vă trezească pentru mâncare.

Un alt motiv pentru care cățelușul tău s-ar putea să te trezească dimineața devreme este că trebuie să meargă la oliță. O modalitate ușoară de a rezolva acest lucru este să îi dai drumul chiar înainte de culcare. Faptul că îi scoateți la plimbări lungi în timpul zilei vă va ajuta, de asemenea, să îi obosiți.

Medicul veterinar precizează că în funcție de rase și de starea generală de sănătate, animalul de companie ar trebui să facă cel puțin 30 de minute de exerciții fizice pe zi. Aceste tipuri de activități nu numai că vor goli vezica animalului de companie pentru noapte, dar îl vor și obosi suficient de mult încât să se trezească mai târziu decât de obicei.

sursă foto: lovetoknowpets.com
sursă foto: lovetoknowpets.com

Indiferent unde doarme animalul de companie noaptea, asigură-te că este un loc special pentru somn. Majoritatea câinilor au un somn ușor și sunt în ton cu simțurile lor ascuțite. Asta înseamnă că, dacă lumina soarelui se strecoară prin ferestrele unde dorm, îi poate trezi cu siguranță.

Asigurați-vă că închideți draperiile din camera lor de dormit pentru a împiedica lumina soarelui de dimineață să îi trezească. Dacă este sensibil la sunete, asigurați-vă că televizorul este oprit și că toate jucăriile lor scârțâitoare sunt puse deoparte. Redarea unor sunete ambientale sau a unei muzici clasice ușoare îl poate ajuta să adoarmă adânc.

Lucruri de care trebuie să țineți cont înainte de a schimba rutina câinelui

Există două lucruri de bază de care trebuie să țineți cont înainte de a schimba orice rutină a câinelui dumneavoastră.

Primul: luați în considerare vârsta câinelui dumneavoastră. Dacă este un cățeluș, atunci cel mai bine este să îl scoți afară ori de câte ori îl auzi plângând sau când te trezește. Veziculele lor nu sunt încă pe deplin dezvoltate și trebuie să meargă mai des, potrivit dogtime.com.

Același lucru este valabil și pentru câinii seniori care ar putea începe să prezinte semne de incontinență. În al doilea rând: luați în considerare sănătatea câinelui dumneavoastră. Fiți atenți la frecvența cu care face baie, mai ales în timpul nopții. Dacă vi se pare că vă trezește cel puțin o dată la câteva ore, este posibil să aibă o infecție a tractului urinar sau probleme digestive și să aibă nevoie de o vizită la veterinar.

Indiferent de metodele pe care le încercați, sperăm că dumneavoastră și câinele dumneavoastră vă veți putea bucura de acea oră sau două de somn în plus în weekend!