7189 Vizualizari

17 Aug, 2017 la 9:37 am

Apelul DISPERATal unei tinere pentru IDENTIFICAREA şi PEDEPSIREA unui bărbat care organizează lupte ilegale de câini! Îşi antrenează câinii cu maidanezi pe care îi OMOARĂ!

CAZ ȘOCANT și de o anvergură majoră!

Apelul DISPERATal unei tinere pe Facebook pentru indentificarea şi pedepsirea unui bărbat care organizează lupte ilegale de câini! Îşi antrenează câinii de luptă cu maidanezi pe care ulterior îi omoară!

În ultimul timp, situația a scăpat de sub control în România, în ceea ce privește luptele ilegale de câini.

Conform legii, deţinătorii câinilor agresivi, Pitt Bull, Bandog, Boerbull şi metişii lor, nu au voie să iasă sau să staţioneze pe domeniul public cu aceste animale. De asemenea, câinii din rasele menționate nu au voie să fie scoşi din casă fără botniţăşi lesă, indiferent de vârstă. Din păcate, cei care care au câini agresivi pe care îi folosesc la lupte s-au gândit cum să facă să nu încalce legea. Așadar, îşi antrenează câinii de luptă cu maidanezi pe care ulterior îi omoară, în curțile lor proprii!

Recent, o tânără a avut curajul să facă un anunț șocant pe Facebook pentru identificarea şi pedepsirea unui bărbat din Constanța care organizează lupte ilegale de câini şi îşi antrenează câinii de luptă cu… maidanezi pe care îi omoară.

Vanessa încearcă să salveze din mâinile unui  organizator de lupte cu câini câteva sufletele abandonate ce urmau a fi folosite la antrenamentele câinilor crescuţi pentru luptele din ring.

Uite ce povestește tânăra despre această experiență, pe Facebook:

”Acest nenorocit organizeaza lupte ILEGALE cu caini! Partea cea mai trista este ca aduna catei nevinovati de pe strada ii leaga in lant si pune cainii lui pe el… Este ingrozitor ce se intampla… Nenorocitul se afla in CT!

Rog toata lumea sa isi fure 2 sec din timpul lor sa dea un share, poate cineva il recunoaste!”, a scris Vanessa pe Facebook.

Așadar, conform Ordonanţei de Urgenţă 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, republicată spune că, proprietarii câinilor trebuie să-i sterilizeze pe cheltuială proprie, iar organizarea luptelor ilegale între câini sau pregătirea lor în acest scop, precum şi participarea cu câini la astfel de lupte constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Proprietarul unui câine periculos, care nu împiedică atacul acestuia împotriva unui animal sau a unui om, este considerată tot infracțiune.

Dacă atacul se soldează cu rănirea victimei, pedeapsa cu închisoare se încadrează între 6 luni şi 5 ani, iar dacă agresiunea a avut ca urmare moartea victimei, posesorul câinelui riscă închisoare între 10 şi 20 de ani. 

Sursă foto: Facebook

ANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ:

A zbierat 24 de ore pe zi după viţelul ei dispărut, dar priviţi ce se întâmplă când s-au reîntâlnit!

A zbierat 24 de ore pe zi după viţelul ei dispărut, dar priviţi ce se întâmplă când s-au reîntâlnit!
16 Aug, 2017 la 1:35 pmModifica

Dezvăluiri ȘOCANTE! ”Cine este în spatele afacerii adăpostului de câini din Ovidiu?” VIDEO

Adapost Sibiu
16 Aug, 2017 la 12:48 pmModifica

Cât de INCONȘTIENȚI sunt românii! Și-au riscat viața pentru câteva FOTOGRAFII I VIDEO

Cât de INCONȘTIENȚI sunt românii! Și-au riscat viața pentru câteva FOTOGRAFII I VIDEO
16 Aug, 2017 la 11:21 amModifica

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*