Sari la conținut
Home » Zece câini neîngrijiți într-o gospodărie din București

Zece câini neîngrijiți într-o gospodărie din București

V-ați întrebat vreodată de ce anumite rase sunt încadrate în categoria câini sportivi?

Zece câini neîngrijiți într-o gospodărie din București. Într-o gospodărie din Sectorul 4 al Bucureștiului, zece câini nesterilizați și nemicrocipați au fost descoperiți în urma mai multor reclamații făcute de către locuitorii din zonă și trecători.

Situația s-a dovedit a fi una periculoasă pentru comunitate. Deoarece acești câini puteau ieși pe stradă prin găurile din gard, creând un risc pentru trecători.

Zece câini neîngrijiți într-o gospodărie din București

ASPAS (Administrația Serviciilor pentru Protecția Animalelor) a informat într-un comunicat de presă detaliile. Mai mulți câini care proveneau de pe o proprietate privată insuficient împrejmuită corespunzător.

Situată la intersecția străzilor Odei și Tudor Gociu din Sectorul 4, au provocat o serie de sesizări din partea cetățenilor din zonă. Câinii reușeau să evadeze din curte. Au ajuns pe domeniul public, unde puneau în pericol siguranța trecătorilor.

În urma sesizărilor, echipe de la Serviciul Intervenții al ASPA și polițiști din cadrul Serviciului Poliția Animalelor al Poliției Locale a Municipiului București s-au deplasat la adresa reclamată și au constatat prezența a zece câini adulți, care nu erau nici sterilizați, nici microcipați.

Proprietarul gospodăriei a fost sancționat în urma unui control. Deoarece curtea sa era într-o stare insalubră.

Câini salvați
Câini salvați

Toți cei zece câini deținuți au fost sterilizați și microcipați

Ulterior, acesta a luat măsuri pentru a remedia situația. A curățat proprietatea, a reparat gardul. A participat la campania de sterilizare și microcipare gratuită organizată de Primăria Capitalei prin intermediul ASPA.

Ca urmare a acestei acțiuni, toți cei zece câini deținuți au fost sterilizați și microcipați, astfel devenind animale de companie legale și neavând posibilitatea de a ajunge pe stradă.

Această intervenție a fost salutară pentru comunitate, deoarece a eliminat o sursă de pericol pentru trecători și a contribuit la îmbunătățirea stării de sănătate și siguranța câinilor implicați.

Astfel, s-a ajuns la o soluție favorabilă pentru toate părțile implicate în această problemă și s-a pus accentul pe respectarea legislației referitoare la deținerea și îngrijirea animalelor de companie, conform g4media.ro.