Stiati ca

Video. Imagini inedite din Columbia. Un senator a intrat călare pe cal în Congres. „Unii au pisici, câini…eu am căluțul meu”

În Columbia, un senator a intrat călare pe cal în Congres, după ce săptămâna trecută, la 20 septembrie, președintele Senatului, Roy Barreras, a declarat de la tribuna parlamentului, moment în care a fost însoțit de „Covid”, un câine negru pe care l-a adoptat în timpul pandemiei, că Senatul va fi „pet-friendly”, o zonă prietenoasă cu animalele de companie.

„Începând de săptămâna viitoare Congresul Columbiei va fi ‘pet-friendly’, prietenos cu animalele, aşa că doamnele şi domnii senatori îşi vor putea aduce animalele de companie”, a anunţat Barreras.

Senatorul a dorit să verifice dacă sediul Legislativului este „pet-friendly”

Astfel că, senatorul columbian Josue Alirio Barrera Rodriguez, de la partidul Centrul Democrat, nu a mai așteptat mult, doar câteva zile, și a intrat călare pe cal în Congres, ca să testeze dacă într-adevăr sediul Legislativului columbian este „pet-friendly”, așa cum a declarat săptămâna trecută președintele Senatului.

„Domnul preşedinte al Senatului (Roy Barreras) a transmis că noi, senatorii, putem să ne aducem animalele de companie: unii au pisici, câini, alţii au alte lucruşoare, eu am căluţul meu care este animalul meu de companie”, declarat presei senatorul de opoziţie, după ce a traversat călare una dintre curţile Capitoliului Naţional (Congresul Columbiei), potrivit observatornews.ro.

Paznicii care se aflau la clădirea Congresului nu l-au împiedicat pe senatorul uribist să intre pe cal în instituție, datorită faptului că președintele Senatului nu a pus niciun fel de condiție privind tipul de animal de companie cu care este permis să vină un angajat.

Gestul lui Barrera nu a fost bine primit de unii congresmeni din partea coaliției de guvernare, criticându-l drept „pantomimă ruşinoasă” şi „prosteală”.

Nu avea cum să rateze ocazia de a-și prezenta calul colegilor de Senat

Barrera Rodriguez, care a fost guvernator al departamentului Casanare, în estul ţării, unde se află numeroase ferme de bovine, a mai precizat că „nu avea cum să rateze aşa o ocazie” de a-l face cunoscut pe „Pașaport”, calul său, pe care îl folosește la muncile câmpului.

Totodată, Rodriguez a afirmat că, prin această atitudine, de a veni cu calul la sediul Legislativului, a dorit să pună accent pe „truda ţăranilor acestei ţări, care sunt peste 15 milioane şi care astăzi, în marea lor majoritate, folosesc un căluţ, un măgar pentru a transporta alimente şi a munci”. El a mai spus că și-a dorit, de asemenea, să protesteze față de proiectele de lege care vizează interzicerea animalelor la muncile de zi cu zi.

Recent Posts

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov. Braşovenii și turiștii au fost invitaţi, sâmbătă, să…

19 minute ago

De ce mănâncă iarbă câinele şi pisica? Ce le spune instinctul

De ce mănâncă iarbă câinele şi pisica? Mulţi dintre stăpânii de animale de companie, în…

34 de minute ago

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici. Se spune că pisicile sunt mai puțin…

5 zile ago

Pisica ta urinează pe hainele din casă. Cauzele și remediile

De ce pisica ta urinează pe hainele din casă. Mirosul urinei de pisică este foarte…

6 zile ago

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini. Unele rase de câini pot fi foarte…

6 zile ago

Ți-ai pierdut pisica, uite ce trebuie să faci

Ți-ai pierdut pisica, uite ce trebuie să faci! Acestea sunt câteva sfaturi adunate de la…

6 zile ago

Parteneri