Sari la conținut
Home » VIDEO! Fenomen îngrijorăor! Delfinii au început să atace turiștii veniți la plajă

VIDEO! Fenomen îngrijorăor! Delfinii au început să atace turiștii veniți la plajă

Patru incidente separate petrecute pe o plajă din prefectura Fukui la 16 iulie seamănă cu o serie de atacuri petrecute anul trecut în aceeași regiune, care ar fi putut fi comise de un singur delfin Indo-Pacific Bottlenose.

Delfinii au atacat duminică (16 iulie) patru persoane care înotau în mare, în largul coastelor Japoniei, lăsând un bărbat în vârstă de 60 de ani cu mai multe coaste rupte.

Mai mulți delfini atacă turiștii veniți la plajă

Acesta este al doilea an consecutiv în care delfinii au rănit oameni pe plajele din prefectura Fukui, pe coasta Mării Japoniei. Vara trecută, cel puțin șase persoane au fost mușcate de un singur animal, despre care se crede că ar fi un delfin cu botul înfundat din Indo-Pacific (Tursiops aduncus) -, cel mai grav caz a necesitat 14 copci pentru a închide o tăietură la baza degetului mare al victimei, potrivit site-ului de știri japonez The Mainichi.

Atât anul acesta, cât și anul trecut, mai mulți delfini au venit până la marginea apei. Bărbatul ale cărui coaste s-au sfărâmat înotase la 5 metri de țărm, pe plaja Suishohama, când un delfin l-a izbit și l-a mușcat, a declarat poliția locală pentru site-ul de știri Asahi Shimbun din Japonia.

Un alt bărbat a suferit mușcături pe brațul stâng în aceeași dimineață, iar BBC a relatat că alți doi participanți la plajă au fost atacați mai târziu în aceeași zi, deși există puține detalii despre aceste incidente.

De asemenea, un delfin a fost filmat în timp ce părea să terorizeze oamenii pe aceeași plajă luni (17 iulie). O înregistrare video a atacului, postată de BreakingOne, arată cum oamenii ies în grabă din apă la vederea unui delfin care se plimbă în apele puțin adânci și se îndreaptă spre o femeie.

Delfinii pot ucide oamenii

Acesta pare apoi să ciupească picioarele femeii, zdruncinând gonflabila. După câteva secunde, delfinul se îndepărtează de plajă și se îndreaptă spre două persoane aflate într-o barcă pneumatică ce tracta o a treia persoană într-un inel de cauciuc.

Delfinii sălbatici atacă rareori oamenii, fiind raportat un singur caz de atac mortal în 1994, în largul coastelor orașului São Paulo din Brazilia. Dar se știe că sunt mamifere mușcă sau trag oamenii sub apă atunci când se simt amenințați, hărțuiți sau când se obișnuiesc să fie hrăniți, potrivit National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) Fisheries.

Delfinii pot, de asemenea, să atace dacă percep că oamenii care înoată în locuri importante pentru activitățile lor de hrănire sau de reproducere ignoră semnalele de avertizare ale animalelor.  Este posibil ca atacurile să fi fost declanșate de un singur delfin cu o personalitate deosebit de agresivă, dar probabil că au fost de avertizare, a spus un om de știință.

„Un delfin cu botul mare adult ar putea ucide cu ușurință un înotător dacă ar avea cu adevărat intenția de a face acest lucru. Aceste atacuri par a fi mai degrabă avertismente decât adevărate încercări de a face rău grav”, a adăugat omul de știință, citat de Livescience.com.

Etichete: