Sari la conținut
Home » Veste bună pentru animalele fără stăpân din adăpostul Odăi! A fost găsită o soluție temporară pentru salvarea lor

Veste bună pentru animalele fără stăpân din adăpostul Odăi! A fost găsită o soluție temporară pentru salvarea lor

Veste bună pentru animalele fără stăpân din adăpostul Odăi! Câinii vor fi în continuare  hrăniți și îngrijiți.

Romprest va asigura, pentru moment, cheltuielile necesare în vederea îngrijirii câinilor fără stăpân!

Asociația Kola Kariola a jucat un rol esențial în salvarea unui număr impresionant de 750 de suflete, animale de companie ce ar fi fost condamnate la o moarte tragică, din nepăsarea autorităților. Reamintim faptul că, anularea contractului dintre Romprest și Primăria Sectorului 1 ar duce la o desființare a adăpostului, fiind nevoie de o serie de măsuri speciale și eficiente pentru a împiedica acest lucru.

În urma unui comunicat emis astăzi de Romprest, se pare că situația câinilor din adăpostul Odăi are o rezolvare temporară, până când va fi soluționat litigiul dintre Primăria Sectorului 1 și firma Romprest:

„În urma îngrijorării publice cu privire la soarta celor 750 de câini aflaţi în adăpostul Odăi, societatea Romprest anunţă a decis astăzi să suporte din resurse proprii, până la soluţionarea litigiului cu Primăria Sectorului 1, cheltuielile necesare pentru funcţionarea acestui adăpost. Considerăm că animalele fără stăpân nu trebuie să devină victime colaterale în războaiele politice ale primarul Sectorului 1, doamna Clotilde Armand, şi sperăm ca situaţia juridică a adăpostului să revină cât mai curând la normal. Mulţumim Primăriei Generale a Capitalei pentru disponibilitatea de a prelua temporar finanţarea adăpostului Odăi, însă societatea noastră a decis să îşi asume ea cheltuielile legate de îngrijirea câinilor fără stăpân. Asigurăm pe toţi iubitorii animalelor din Bucureşti că acestea vor fi în continuare la fel de bine îngrijite ca si până acum şi că societatea Romprest va colabora cu autorităţile locale ori de câte ori va fi nevoie pentru ca animalele fără stăpân să aibă parte de îngrijirea pe care orice fiinţă o merită”, se arată în comunicatul Romprest.

Romprest amenință că va suspenda ridicarea gunoiului și salubrizarea din sectorul 1 începând cu 11 februarie, dacă primăria și Consiliul Local nu ajung la o soluție pentru problema datoriei de aproape 102 milioane de lei.