De 1911 Vizualizari

Vă mai amintiți de Aksel, câinele EROU care a ajutat zeci de copii cu autism? Uite ce au făcut în memoria lui

Vă mai amintiți de Aksel, câinele EROU care a ajutat zeci de copii cu autism? Uite ce au făcut în memoria lui

Cu nouă ani în urmă, în ziua de 28 ianuarie 2010 se năștea Aksel, cel datorită căruia fundația de atunci numită “Un Copil, O Speranță” a pornit pe un drum nou, cel al terapiei și activităților asistate de animale.

Pentru ce ce nu știu, Aksel împreuna cu prietenul lui Lucky au compus prima și singura echipa de câini de terapie pentru copiii bolnavi de autism din Romania. Așadar, Aksel, un câine din rasa Golden Retriever, care a ajutat zeci de copii cu autism, a fost prietenul lor doar patru ani pentru că a fost răpus de o boală crâncenă.

Astăzi, noua asociație Incluziv – Câini De Terapie Sibiu , al cărei scop îl constituie: îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității prin intervenții asistate de animale, suport psihologic și terapie ocupațională care vizează dezvoltarea emoțională, socială, cognitivă, a abilităților de comunicare, de autonomie personală și autoservire, îmbunătățirea/ menținerea stării de sănătate, au celebrat ziua în care Aksel s-a născut.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X