Sari la conținut
Home » Povestea lui Tino, câinele erou!

Povestea lui Tino, câinele erou!

De ce este obligatoriu să îți vaccinezi câinele?

Povestea lui Tino, câinele erou!  Povestea eroului nostru începe cu doi ani în urmă, când un ciobănesc german însărcinat a fost descoperit plimbându-se prin pădure. Un director de organizație pentru protecția animalelor a preluat-o și a doua zi a născut un cățeluș, care va deveni personajul principal al poveștii noastre. Acest cățeluș, pe care l-au numit Tino, nu știa încă că va deveni un salvator într-o zi.

Pe măsură ce a crescut, Tino a început să participe la cursuri de dresaj alături de alți câini care erau antrenați pentru misiuni de căutare și salvare. Surprinzător, Tino s-a dovedit a fi talentat în acest domeniu, reușind să găsească câini pierduți în timpul sesiunilor de antrenament.

Povestea lui Tino, câinele erou!

Tino a fost adoptat de Branson, un instructor de dresaj, și după 16 luni de pregătire, Tino a devenit un membru cu drepturi depline al echipei de salvare a animalelor.

Când Branson a aflat că un câine surd de 11 ani numit Puppi dispăruse într-o pădure, știa că Tino era alegerea perfectă pentru această misiune de salvare.

Stăpâna lui Puppi plecase să se plimbe cu calul, iar Puppi a decis să o urmeze. Cu toate acestea, pe drumul de întoarcere, câinele s-a pierdut, iar voluntarii nu au reușit să-l găsească în pădure.

Tino și Branson s-au întâlnit cu stăpâna lui Puppi și au încercat să refacă pașii lui Puppi. A durat 90 de minute pentru a găsi locul unde l-a văzut pentru ultima dată.

Puppi blocat în noroi
Puppi blocat în noroi

Tino l-a scos pe Puppi din mlaștină

Tino a fost instruit să urmărească mirosul lui Puppi și, după o căutare de 45 de minute, au ajuns la o mlaștină. Acolo, Tino a început să latre frenetic, indicând prezența lui Puppi.

Cu eforturi comune și multă grijă, au reușit să-l scoată pe Puppi din mlaștină. Deși era plin de noroi, stăpânii lui Puppi au fost fericiți să-l aibă înapoi. I-au mulțumit lui Tino pentru că l-a găsit.

Pentru Tino, nu există nimic mai satisfăcător decât să ajute la găsirea și aducerea acasă a animalelor de companie pierdute. Așa cum a fost salvat când era un cățeluș, acum el face parte din echipele de salvare și aduce speranță în inimile stăpânilor îngrijorați, conform ro.wanimali.eu.