De 336 Vizualizari

Ursii polari nu se adapteaza schimbarilor climatice

Pana acum, cercetatorii credeau ca ursii polari ar intra intr-o "hibernare in mers" cand nu gasesc hrana, dar noua cercetare arata ca acestia sufera de foame...

Ursii polari nu reusesc sa-si modifice comportamentul pentru a se adapta la pierderile de hrana asociate cu verile tot mai calde din zona artica, arata un nou studiu.

Pana acum, cercetatorii credeau ca ursii polari ar intra intr-o „hibernare in mers” cand nu gasesc hrana, dar noua cercetare arata ca acestia sufera de foame cand mancarea lipseste. Autorii studiului spun ca implicatiile pentru supraviețuirea speciei intr-o lume mai calda sunt sumbre.

Ursii polari se hranesc cu foci pe care le vaneaza pe gheata, dar topirea acesteia pe timpul verii reduce numarul de foci, iar ursii raman nemaincati. Unii cercetatori credeau ca ursii se vor adapta la o alimentatie cu mai putine calorii si vor intra intr-o stare cu activitate scazuta, similara cu cea in care intra multe specii de urs pe timpul iernii.

Pentru a testa aceasta idee, cercetatorii au atasat dispozitive de urmarire prin satelit pentru a urma miscarile ursilor si pentru a inregistra date fiziologice. Au studiat peste 20 de ursi in Marea Beaufort, in nordul Alaskai.

Concluzia a fost ca pe timpul verii ursii nu isi incetinesc activitatea, ci pur si simplu sufera de foame cand nu au mancare. Studiul arata ca ursii polari nu isi schimba comportamentul pentru a se adapta la noile conditii.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X