De 285 Vizualizari

Urși ţinuţi în CONDIȚII CRUNTE la Zoo din Turda!

Urși ţinuţi în CONDIȚII CRUNTE la Zoo din Turda! La grădina zoologică din Turda, doi urşi, mama şi puiul ei de numai un an, sunt ţinuţi în condiţii improprii.

Complexul este în renovare de mai bine de 7 ani, iar responsabilii locali au dat în judecată firma care a făcut lucrări de mântuială, bietele animale şi aşa captive suferă îngrozitor.

Maria, ursoaica în vârstă de 16 ani a fost cândva vedetă grădinii Zoologice din Turda. Acum stă chinuită alături de puiul ei. Potrivit reglementărilor, urşii ar trebui ţinuţi în captivitate pe un spaţiu mai mare de 500mp. Aici însă aceste animale stau într-o cuşcă de doar 80 de mp.

Reprezentanţii Grădinii susţin că încearcă de ani buni să mute urşii în alte parcuri din ţară, însă ar fi fost refuzaţi.

Urşii ar urmă să fie mutaţi într-un spaţiu mai mare de 1.000 de metri pătraţi, doar că lucrările la parcul zoologic nu au fost finalizate de mai bine de 7 ani.

Grădina Zoologică din Turda a fost închisă în 2010 pentru reabilitare doar că firma care a câştigat licitaţia de aproape 8 milioane de lei, a intrat în faliment în 2013.

Din banii de la Ministerul Mediului şi de la bugetul local s-au făcut lucrări doar în proporţie de 40%. Ulterior statul a deschis un proces, iar situaţia a intrat şi în atenţia celor de la DNA.

Din păcate nu sunt prea multe cai de rezolvare pentru Maria şi puiul ei. Reprezentanţii primăriei vorbesc despre o nouă reabilitare care ar fi gata abia peste 2 ani, potrivit ştirileprotv.ro.

ANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ:

O premiera a ultimilor 50 de ani! La Zoo Targu Mures, puii de leu sunt crescuti impreuna cu familia!

O premiera a ultimilor 50 de ani! La Zoo Targu Mures, puii de leu sunt crescuti impreuna cu familia!
15 Noi, 2015 la 10:00 amModifica

Testoasele de la Zoo din San Diego au sarbatorit Halloween-ul, cu dovleac!

Un singur comentariu

  1. ANCA CIOBANU spune:

    DIN PACATE IN ROMANIA NU SE FACE NIMIC PENTRU BIETELE ANIMALE! IN PARCURILE ZOOLOGICE SUNT TINUT IN NISTE CONDITII GREU DE IMAGINAT! NU INTELEG DE CE REPREZENTANTII GRADINII ZOOLOGICE DIN TURDA SUNT REFUZATI DE ALTE PARCURI DIN TARA! TRAIM INTR-O TARA VAI DE MAMA EI! NU EXISTA LEGI FERME CA IN ALTE TARI ! TRAIM INTR-UN HAOS TOTAL SI AVEM CONDUCATORII PE CARE II MERITAM! ESTE INACCEPTABIL CE SE INTAMPLA! TREBUIE GASITA O REZOLVARE CAT MAI URGENTA! E PACAT DE DUMNEZEU SA-TI BATI JOC DE NISTE SUFLETE NEVINOVATE! HALAL TARA! HALAL POPOR!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X