Sari la conținut
Home » Urs salvat din captivitate în Borșa! Polițiștii au ridicat peste 40 de kilograme de carne din locuința unui bărbat

Urs salvat din captivitate în Borșa! Polițiștii au ridicat peste 40 de kilograme de carne din locuința unui bărbat

Urs salvat din captivitate în Borșa! Polițiștii au ridicat peste 40 de kilograme de carne din locuința unui bărbat.

A fost nevoie de intervenția trupelor speciale ale Poliției din Maramureș!

Un pui de urs în vârstă de patru luni a fost salvat dintr-o magazie din Borșa! În locuința bărbatului au fost găsite peste 40 de kilograme de carne, ce pare a fi carne de urs, potrivit informațiilor IPJ Maramureș și preluate de digi24.ro.

„În continuare, se efectuează cercetări față de bărbatul de 59 de ani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, respectiv deținerea în captivitate fără drept a unor specii de interes cinegetic.

Tot pe proprietatea bărbatului în vârstă de 59 au fost găsite un lanț și o ancoră metalică, care au fost confiscate alături de alte bunuri. Ursul a ajuns în grija reprezentanților Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Maramureș.

„Astăzi, 10 iunie, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Maramureș, în baza mandatelor emise de Judecătoria Vișeu de Sus, au efectuat trei percheziții domiciliare, la locuința și dependințele unui bărbat, de 59 de ani, din Borșa. În urma verificărilor, au fost ridicate peste 40 de kg. de carne, ce par a fi de vânat, un exemplar de interes cinegetic din specia urs, femelă, cu vârsta de aproximativ 4 luni, o capcană tip „gură de lup”, prevăzută cu lanț și ancoră metalică, precum și alte bunuri”, transmit oamenii legii prin intermediul unui comunicat de presă. Pe parcursul perchezițiilor, polițiștii S.A.E.S.P. au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș, polițiștilor din cadrul Grupei Canine și Poliției Borșa, precum și al comisarilor Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș”, se mai arată în comunicatul Poliției Române.

Urs salvat din captivitate în Borșa