Sari la conținut
Home » Urmărind gesturile pisicii poți afla dacă aceasta e stresată

Urmărind gesturile pisicii poți afla dacă aceasta e stresată

De ce iubește pisica mea cutiile de carton?

Urmărind gesturile pisicii poți afla dacă aceasta e stresată.  Anumiți factori din jurul lor le pot crea o stare tensionată și ajung să fie stresate. Anumite semne le pot da de gol, astfel că poți elimina lucrurile care îi aduc neplăceri, pentru a avea un animal liniștit.

Pisicile pot fi stresate din diverse motive, iar semnele pot varia de la un animal la altul. Cu toate acestea, există unele gesturi comune care pot indica acest fapt. La ce trebuie să fii atent pentru a avea cât mai multă grijă de felina ta.

Cum reunoști o pisică stresată

Pisicile se numără printre cele mai îndrăgite animale de companie și au nevoie de multă atenție. Mulți le iubim și ne dorim să la asigurăm o viață liniștită. Uneori micile feline pot deveni stresate fără să ne dăm seama.

O pisică stresată ar putea prezenta schimbări în comportamentul obișnuit. Acestea pot include evitarea interacțiunii cu oamenii, comportament agresiv sau retras, dormitul excesiv sau activitatea redusă. Atenție, pisicile pot dormi până la 16 ore pe zi, iar unele chiar mai mult, până la 20 de ore pe zi. Acest lucru se datorează naturii lor de prădători și nevoii de a economisi energie pentru vânătoare.

Stresul poate determina unele pisici să urineze sau să defecate în afara litierelor lor obișnuite, chiar dacă sunt obișnuite cu utilizarea lor corectă.

O pisică stresată ar putea vocaliza mai mult decât de obicei. Aceasta poate include mârâit, trosnăit sau chiar miaunat excesiv.

Unele feline pot înceta să-și mai îngrijească blana corespunzător atunci când sunt stresate. Acest lucru poate duce la aspectul neîngrijit al blănii.

Stresul poate duce la modificări în obiceiurile alimentare ale pisicii. Aceasta poate include refuzul de a mânca sau, dimpotrivă, consumul excesiv de alimente.

Ce poate genera stresul pisicii

Este important să monitorizezi comportamentul pisicii și să identifici factorii de stres din mediu pentru a putea gestiona și reduce stresul ei.

Animalele pot deveni mai sensibile sau agitate în prezența altor animale de companie sau a oaspeților, sau ar putea reacționa exagerat la stimuli obișnuiți.

O schimbare legată de mediul înconjurător poate duce la generarea stresului pisicii.