Sari la conținut
Home » Unii câini au un obicei bizar de a-și ține limba afară. Ce semnifică?

Unii câini au un obicei bizar de a-și ține limba afară. Ce semnifică?

câine cu limba scoasă afara sursă foto: animaledecompanie.ro

Limba unui câine este destul de incredibilă când o analizezi. Prietenul tău cu blană folosește limba pentru a mânca și a bea, pentru a-și regla temperatura corpului și, desigur, pentru a-ți oferi o mulțime de săruturi pline de bale.

Unii câini au un obicei bizar de a-și ține limba afară tot timpul. Uneori este doar vârful, alteori limba lor întreagă atârnă pe lângă gură.

Unii câini au un obicei bizar de a-și ține limba afară

Unii câini au un obicei straniu, dar adorabil în același timp. Deși acest lucru poate fi o trăsătură inofensivă și înduioșă, poate reprezenta și un semn al unor probleme de sănătate subiacente. Iată patru posibile motive pentru care limba câinelui tău stă afară.

1. Dezvoltare neobișnuită a maxilarului sau a dinților: Unele rase de câini sau câinii cu maxilare subdezvoltate pot să aibă dificultăți în menținerea limbii în gură. Acest lucru poate duce la apariția limbii afară, chiar și atunci când câinele nu se străduiește să o facă.

2. Probleme dentare: Problemele dentare, cum ar fi dinții lipsă sau durerile de dinți, pot face ca un câine să își țină limba afară în încercarea de a-și alina disconfortul.

3. Probleme de respirație: Unele rase de câini, cum ar fi bulldogii și mopsii, sunt predispuși la probleme de respirație din cauza anatomiei feței lor. Aceasta poate face ca limba să fie expusă mai mult sau să iasă afară când respiră.

4. Probleme neurologice: Anumite probleme neurologice pot afecta controlul muscular al limbii. În acest caz, câinele poate avea dificultăți în retragerea limbii în gură.

câine cu limba scoasă afara sursă foto: dogtime.com
câine cu limba scoasă afara sursă foto: dogtime.com

Uneori o limbă atârnată nu este un semn rău

Este important să acorzi atenție dacă câinele tău își ține limba afară în mod constant. Poți să consulți un medic veterinar dacă observi acest comportament. Acesta poate fi un semn al unei probleme de sănătate care necesită tratament sau atenție medicală.

Vestea bună este că uneori o limbă atârnată nu este un semn rău pentru câinele vostru. Uneori, o limbă atârnată pentru perioade lungi de timp, dar nu la nesfârșit, este un semn de relaxare pură.

Dacă cățelul tău tocmai a mâncat o masă delicioasă, s-a jucat până la refuz sau stă întins lângă tine cu limba atârnând puțin, ar putea însemna doar că se află într-o stare de fericire pură, conform dogtime.com.

Etichete: