Sari la conținut
Home » Un polițist din județul Gorj a fost reţinut după ce a împuşcat un câine în curtea locuinţei sale

Un polițist din județul Gorj a fost reţinut după ce a împuşcat un câine în curtea locuinţei sale

Un polițist din județul Gorj a fost reţinut după ce a împuşcat un câine în curtea locuinţei sale. Actul de cruzime a avut loc în data de 15 ianuarie, iar organele de poliţie din cadrul IPJ Gorj- Centrul Operaţional au fost sesizate prin SNUAU 112 de către vecinul polițistului.

Ofiţerul din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj a fost reţinut, miercuri, pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă fără drept şi schingiuirea animalelor după ce a împuşcat un câine în curtea locuinţei sale din comuna Băleşti.

Potrivit unui comunicat transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, apelul la 112 a transmis că ofițerul MNC, folosind o puşcă, a împuşcat un câine.

Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Gorj- Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă letală fără drept şi rănirea cu intenţie a animalelor.

„Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că MNC este ofiţer în cadrul IPJ Gorj, fiind autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme letale de vânătoare de către IPJ Timiş, fiind posesor al permisului de armă. IPJ Gorj- Serviciul Resurse Umane a comunicat faptul MNC este organ de cercetare al poliţiei judiciare în sensul dispoziţiilor Legii nr. 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare. Având în vedere aceste aspecte, dosarul a fost trecut în anchetă proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu”, transmit procurorii.

Miercuri s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de MNC pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă letală fără drept şi infracţiunea de schingiuirea animalelor.

Cățelul a scăpat cu viață, dar are o gaură în cap

„În cauză s-a reţinut că în data de 15 ianuarie, în jurul orelor 14,30, din interiorul curţii imobilului unde domiciliază suspectul MNC s-a auzit un foc de armă şi, după puţin timp, a fost observat un exemplar canin rănit, care a sărit gardul proprietăţii şi s-a adăpostit într-un canal pluvial situat la o distanţa de aproximativ 5 metri”, mai arată procurorii.

Din fericire cățelul a scăpat cu viață. El a fost dus de urgență la un cabinet veterinar din municipiul Târgu Jiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Miercuri, procurorul de caz a dispus faţă de suspect măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 ore.