Sari la conținut
Home » Câine împușcat sub ochii stăpânului. „Țipam, nu trage! A tras…”

Câine împușcat sub ochii stăpânului. „Țipam, nu trage! A tras…”

Câine împușcat sub ochii stăpânului. Gestionarul fondului de vânătoarer din satul Tulghieș, Maramureș, risca sa fie închis pentru câțiva ani, deoarece a împușcat mortal un câine.

În urmă cu două zile, un bărbat ce se plimba pe un deal din apropierea satului Tulghieș, Maramureș, împreună cu prietena și cu cei doi câini ai lor, a trăit momente de groază. Unul dintre câinii săi a fost împușcat mortal sub ochii lui, potrivit Digi24.

Victor Horodincu, stăpânul câinelui împușcat a povestit tragica întâmplare: „A apărut o mașină la vreo 300 de metri pe dealul celălalt, câinii au sesizat, s-au dus către mașină, am început să țip la el, nici nu oprise mașina încă, să nu tragă în câini a tras cu alice. Țipam nu trage! A tras al doilea foc cu glonț, deci altă armă, și a intrat pe o parte și a explodat pe alta. În fața ochilor mei.”

Anca Gușat, prietena localnicului spune că „am început să fac poze și ne-a amenințat, a spus că dacă apare undeva imaginea cu el și a mașinii o să vedem noi ce pățim, nu știm cu cine ne punem.”

Stăpânul câinelui împușcat a sunat apoi la 112.

Ionela Cozma, purtător de cuvânt la IPJ Maramureș: „Cadavrul câinelui a fost transportat la DSP Maramureș, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei morții. Totodată, polițiștii efectuează verificări în vederea identificării autorului și stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs evenimentul. În cauză s-a întocmit dosar penal.”

Andrei Mureșan, gestionarul fondului de vânătoare: „Deci, în lege scrie: al cărei stăpân nu se poate identifica în acel moment, săru-mâna, mă înțelegeți? (Reporter Digi24: Dar localnicul era acolo.) Nu era, localnicul era la un kilometru și ceva. (Reporter: Ați împușcat mai mulți câini până acuma ai localnicilor, așa am înțeles.) Păi da, am mai împușcat dintre ei, pe care eu i-am găsit în teren nesupravegheați și așa mai departe, normal că i-am împușcat. E normal, că scrie în lege, săru-mâna.”

Ce spune de fapt Legea vânătorii? „Pisicile și câinii care sunt în situația prevăzută la alin. (3) se împușcă de către personalul de specialitate cu ocazia acțiunilor organizate în acest scop.”

Gestionarul fondului de vânătoare este cercetat, în acest moment, pentru cruzime față de animale și amenințare.