De 7533 Vizualizari

Un pescar a murit în urma atacului unui castor. Prietenii au rămas muți de uimire | VIDEO

Un pescar din Belarus a dorit să facă o fotografie cu un castor, din păcate castorul nu a fost de acord, iar aceasta s-a dovedit a fi ultima dorinţă o pescarului. Castorul l-a atacat pe pescarul în vârstă de 60 de ani şi cu dinţii săi foarte ascuţiţi i-a perforat o arteră, provocându-i o hemoragie fatală, conform Associated Press.

Acesta este cel mai grav atac dintr-o serie de incidente care au avut în centru castorii deveniţi din ce în ce mai agresivi în Belarus.

„Caracteristicile rănii sunt extrem de şocante pentru noi, medicii”, a comentat Leonti Sulim medicul din localitatea în apropierea căreia s-a produs atacul. „Nu am văzut în viaţa mea ceva asemănător”, a mai adăugat el.

La un moment dat aflaţi în pragul dispariţiei în Europa din cauza faptului că erau vânaţi excesiv, castorii s-au înmulţit din nou după interzicerea vânătorilor. În Belarus populaţia de castori s-a triplat în ultimul deceniu, ajungând la aproximativ 80.000 de indivizi, conform experţilor.

Serviciul de urgenţă din Belarus a anunţat că în acest an, în premieră, a fost semnalată o avalanşă de incidente în care sunt implicaţi oameni şi castori, aceste animale putând ajunge să cântărească 30 de kilograme şi să aibă un metru lungime.

Pescarul, al cărui nume nu a fost precizat la solicitarea familiei, se afla într-o maşină alături de prieteni şi se îndrepta spre lacul Şestakovskoie, la vest de capitala Minsk. El a văzut un castor pe marginea drumului şi a oprit maşina. A încercat să prindă animalul pentru ca prietenii lui să-i facă o fotografie. Castorul l-a muşcat de mai multe ori, iar una dintre muşcături a secţionat o arteră importantă la picior.

Prietenii bărbatului nu au putut opri hemoragia, iar pescarul a fost declarat mort după ce a ajuns la clinica lui Leonti Sulim din localitatea Ostromecevo. Acesta este singurul caz din Belarus în care un om şi-a pierdut viaţa în urma atacului unui castor.

Tags:

,

Un singur comentariu

  1. Asta este ca gluma in cazul lui Boschito. Normal daca te iei de orice animal de pe marginea drumului, incepand de la serpi, sobolani, scorpioni, ai sanse sa mori mai repede. Aviz amatorilor, natura se admira de la distanta.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X