De 546 Vizualizari

Un nou succes medical: organ imunitar, regenerat intr-un animal viu.

Descoperire ce va influenta pozitiv medicina

 

O vesta buna din domeniul medical vine din partea cercetatorilor englezi care au reusit sa foloseasca medicina regenerativa pentru a obtine un organ imunitar ce poate fi folosit fara nici cea mai mica problema intr-un animal viu. Acestia promit ca pe viitor tehnica va putea fi utilizata si in cazul oamenilor.

 

Responsabilii acestei descoperiri sunt cercetatorii de la Universitatea din Edinburgh, care au reusit sa reconstruiasca timusul, un organ cu un rol central in sistemul imunitar, pozitionat in spatele sternului si in fata inimii. Cercetarea a avut pe niste soareci batrani in care s-au implantat un al doilea tinus. Concluzia? Acesta s-a regenerat!

timus 2

Organ identic complet functional!

 

Oamenii de stiinta au afirmat ca organul regenerat nu era doar similar ca structura si detalii genetice cu unul provenit de la un soarece tanar, ci acesta functiona din nou. Soarecii carora le-au implantat aceste timusuri au inceput sa sintetizeze mai multe celule T ( celule albe cu rol in lupta contra infectiilor).

 

Metoda poate fi folosită şi la oameni

 timus 3

Studiul a fost coordonat de Clare Blackburn de la Centrul pentru medicina regenerativa afiliat Medical Research Council (MRC) din Edinburgh.

Coordonatoarea studiului a explicat rolul experimentului: „Rezultatele noastre sugereaza ca prin utilizarea aceleiasi metode pe pacienti umani am putea îmbunatati functionarea timusului si, astfel, putem impulsiona imunitatea pacientilor în varsta sau imunitatea acelora cu sisteme imunitare suprimate”.

 

Pentru ca acesta descoperire sa fie folosita si in cazul oamenilor este nevoie de un studiu ce va fi efectuat pe mai multe animale, urmarindu-se modul de evolutie al acestora.

 

Ce este TIMUSUL?

 timus

Timusul reprezinta primul organ care se deterioreaza pe masura ce oamenii imbatranesc. Micsorarea lui este unul dintre motivele pentru care sistemul imunitar devine mai putin eficient, iar oamenii se imbolnavesc mult mai rapid odata cu inaintarea in varsta.

 (Andreea Micu)

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X