Sari la conținut
Home » Un nou studiu cu privire la numărul de cuvinte pe care un cățel le înțelege!

Un nou studiu cu privire la numărul de cuvinte pe care un cățel le înțelege!

  • de
cățel

Un nou studiu cu privire la numărul de cuvinte pe care un cățel le înțelege!

Inteligența peste medie a unui cățel bine dresat!

Este un lucru cunoscut faptul că animalele noastre de companie pot fi extrem de inteligente, asta mai ales în cazul cățeilor. Se pare că cei mai inteligenți pot înțelege un număr de 200 de cuvinte, asta în funcție de modul în care sunt dresați.

Studiul a fost făcut de către cercetătorii Universității Dalhousie din Canada, și publicat ulterior în revista Applied Animal Behavior Science. Echipa de cercetare din Canada a chestionat 165 de proprietari de câini de diferite rase și vârste. Pentru că au fost recrutați online, iar sondajele erau anonime, oamenii de știință nu știu exact de unde provin.

Câinele poate înțelege între 89 și 215 dintre cuvintele pe care i le adresezi!

În funcție de rasă, câinii ciobănești de companie sunt cei care răspund la cele mai multe cuvinte și fraze. Printre animalele cele mai receptive se numără cei din rasele ciobănesc australian, border collie, corgi galez, ciobănesc pitic american și ciobanesc scoțian Shetland. De asemenea, bichonul și chihuahua sunt la fel de inteligenți și pot răspunde la aproape 100 de cuvinte.

Participanții au fost rugați să raporteze numărul de cuvinte la care câinele lor a reacționat și a răspuns.  Răspunsurile cățeilor au fost definite definite diferit. În timp ce unii se emoționau sau căutau un anumit obiect sau pe o anumită persoană, alții țineau privirea în sus, alergau, dădeau din coadă sau efectuarea acțiunii necesare, cum ar fi cea de a se rostogoli, a sta pe loc sau a ridica o lăbuță.