Sari la conținut
Home » Un leu de mare a ȘOCAT PLANETA. EXPERȚII sunt UIMIȚI! „Incidentul atrage curioşi…”

Un leu de mare a ȘOCAT PLANETA. EXPERȚII sunt UIMIȚI! „Incidentul atrage curioşi…”

Un leu de mare a ȘOCAT PLANETA. Experţi în faună sălbatică din Alaska au obosit în încercarea disperată de a trimite înapoi în apele oceanului un leu de mare care a călătorit, din motive necunoscute, sute de metri pe uscat, până în localitatea Sitka din apropiere de capitala statului, Juneau, potrivit agerpres.ro.

Un leu de mare Steller, ce  face parte din categoria pinipedelor care traiesc in zona de coasta a Oceanului Pacific de Nord,  a fost observat iniţial vineri, pe un drum, părând să fi rătăcit drumul înapoi către ocean.

El se ”ascunde în pădure”, la circa 402 metri distanţă de Japonski Island, o regiune legată de Sitka printr-un pod, a informat Anchorage Daily News (ADN) care a citat duminică un reprezentant al Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice (NOAA).

Animalul de dimensiuni mari, care cântăreşte între 680 şi 771 de kilograme, prezenta semne de stres şi înfometare şi şi-a petrecut ziua de duminică ascuns în pădure.

”În acest moment cel mai probabil este stresat, deshidratat şi înfometat”, a declarat purtătoarea de cuvânt a NOAA, Julie Speegle.NOAA a lansat duminică un apel prin care i-a sfătuit pe locuitorii din zonă să nu se apropie de leul de mare şi să nu încerce să îl deranjeze.

”NOAA solicită publicului să părăsească zona din Sitka unde un mascul de leu de mare Steller se află în dificultate şi se ascunde în pădure; incidentul atrage curioşi. Vă rugăm, pentru siguranţa dumneavoastră şi pentru bunăstarea animalului, să părăsiţi zona”, se arată în mesajul publicat duminică seara pe contul de Twitter al NOAA.În cazul în care leul de mare nu se va întoarce singur în ocean, experţii intenţionează să apeleze luni la un veterinar pentru a ”discuta paşii următori”, luându-se în considerare sedarea animalului şi relocarea acestuia, a explicat Speegle.

Oamenii de ştiinţă sunt intrigaţi de motivul care l-a determinat pe acest leu de mare să ajungă la sute de metri de ocean, cea mai mare distanţă parcursă până în prezent pe uscat de un astfel de animal marin.