Sari la conținut
Home » Un iubitor de animale din Marea Britanie are grijă de animalele abandonate din Ucraina

Un iubitor de animale din Marea Britanie are grijă de animalele abandonate din Ucraina

Un iubitor de animale din Marea Britanie se pregătește să călătorească în Ucraina pentru a livra hrană și provizii pentru animale de companie, scrie BBC.

Julian Hales a făcut mai multe călătorii de la invazia rusă din 2022 și intenționează să se întoarcă în orașul portuar Herson la sfârșitul acestei luni.

Pe lângă livrarea de provizii, bărbatul în vârstă de 52 de ani din Sheffield va ajuta, de asemenea, animalele de pe stradă abandonate.

El a declarat că a fost inspirat să „facă ceva” după moartea soției sale în ianuarie 2022, la vârsta de 47 de ani.

Orașul Herson a fost capturat la doar câteva zile după ce Rusia a invadat Ucraina în urmă cu doi ani, înainte ca trupele să fie forțate să se retragă în noiembrie 2022.

Reflectând asupra călătoriilor sale anterioare, Hales a spus: „Doar să vezi starea animalelor de pe străzi în condiții de îngheț, pe jumătate explodate, rănite, bolnave, este ceva ce nu-ți poți imagina până când nu vezi cu adevărat.

„Poți vedea fotografii, poți vedea videoclipuri, poți vedea oameni vorbind, trebuie să ajungi acolo și trăiești efectiv experiența și poți să o atingi, să o miroși și să o auzi.”

În timpul vizitei de la sfârșitul acestei luni, el a declarat că va lucra cu sprijinul unui ajutor ucrainean pentru a aduna câinii străzii și a-i duce la un veterinar mobil pentru a fi sterilizați.

Animalele sunt, de asemenea, deparazitate, vaccinate, etichetate și documentate înainte de a fi returnate în stradă.

Cu ajutorul voluntarilor de la organizația caritabilă Andy’s Man Club, Hales a spus că a refăcut și izolat o rulotă pentru a dormi în spatele camionului său, în condițiile în care temperaturile scad adesea sub zero grade în această perioadă a anului.

„Nu mă duc pentru un lux de cinci stele”, a spus el. „Vreau doar să fie cald, uscat și un loc în care să pot găti și dormi noaptea”.

El a spus că, deși soția sa ar fi crezut că este „nebun” că merge, știe că ea l-ar susține.

„De fiecare dată când mă duc acolo, ajung la un punct foarte josa, izbucnesc în plâns și mă gândesc că ea se uită la mine și îmi spune să mă ridic și să merg mai departe, așa că o fac.”