Sari la conținut
Home » Câteva animale ABANDONATE susțin moralul LUPTĂTORILOR de pe front: „În cazul unui pericol sunt ca…”

Câteva animale ABANDONATE susțin moralul LUPTĂTORILOR de pe front: „În cazul unui pericol sunt ca…”

Câteva animale abandonate susțin moralul luptătorilor de pe frontul de est din Ucraina: „În cazul unui pericol sunt ca o alarmă”

Pe linia frontului din estul Ucrainei câini și pisici, adoptate de luptători după ce au fost abandonate de stăpâni, le aduc combatanților un sprijin moral indiscutabil, ajutându-i uneori și în lupte, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

În  zona din portul strategic Mariupol, câteva animale stau cu soldații ucraineni. Ele au fost salvate de bombe de militari în timpul luptelor din localitatea Shirokine.Animalele au rămas fără stăpânii pentru că aceștia au fugit din calea luptelor dintre armata ucraineană și separatiștii proruși.„Cu pisicile aveam o relație reciproc benefică: ele prind șobolani și noi le hrănim. Ele ne încălzesc și noi le încălzim pe ele”, spune Pavlo, un mitralior de 28 de ani. „Pisica este un animal domestic. Acolo unde există o pisică, totul merge bine în casă”, adaugă tânărul de profesie arheolog. El spune că, după ce se va termina conflictul, se va întoarce acasă cu una din pisici. „Un coleg de-al meu a avut un cățel la Shirokine, câinele a trecut prin lupte cu el, a crescut alături de el. La sfârșit l-a dus la Kiev. Este ca și un membru al familiei. Și eu vreau să iau o pisică cu mine”, a mai adaugat bărbatul.În același loc trăiește cățelul „Guilza/Cartuș”:  „Și câinii sunt un ajutor neprețuit. În cazul unui pericol sunt ca o alarmă fiindcă aud și văd mai bine decât oamenii. Ne avertizează când se apropie dușmanul”, mai spune Pavlo.Câinii și pisicile de pe frontul de est din Ucraina sunt  tratate regește de soldați. Un sanitar a dat chiar din propriile sale medicamente câinilor de pe linia frontului: „Am adus cu noi mulți câini abandonați în Shirokine de localnici care au fugit. I-am hrănit și îngrijit și nu mai vor să plece de aici. Când s-au îmbolnăvit, i-am tratat cu antibiotice și vodcă”, povestește soldatul.Tânărul de 27 de ani din Kiev consideră că pisicile sunt tovarășele lui în medicină fiindcă împiedică rozătoarele să răspândească virusuri.El afirmă că cel mai mare ajutor pe care îl aduc aceste animale este sprijinul moral oferit soldaților: „Sunt ca niște antidepresive. Ne crește moralul de cum le vedem. Le chemi, vin la tine și moralul se îmbunătățește imediat”, adaugă el.De cealaltă parte a frontului, la periferia orașului Donețk, într-o unitate a Republicii populare autoproclamate și-au găsit adăpost căței: „Cu noi a stat un ciobănesc mare, care a venit chiar la începutul luptelor. Fusese abandonat de localnicii din sat. Însă a fost ucis recent de o mină și au rămas doar cățeii”, spune comandantul rebel Turok (40 de ani).Ca să îi ferească de minele instalate în estul Ucrainei, care fac aproape zilnic victime în zonă, rebelii țin cățeii închiși.ANIMAL ZOO VĂ SFĂTUIEȘTE SĂ NU TRECEȚI NEPĂSĂTORI PE LÂNGĂ ANIMALE ABANDONATE:

Nu treceți NEPĂSĂTORI pe lângă ANIMALE ABANDONATE!

Salvează un suflet. ADOPTĂ!

Nu treceți NEPĂSĂTORI pe lângă ANIMALE ABANDONATE!
15 Mai, 2017 la 11:39 amModifica

DE VĂZUT! Un fermier a salvat 500 de animale abandonate după dezastrul de la Fukushima

Fotografii emoţionante cu ce a mai rămas din oraş…

DE VĂZUT! Un fermier a salvat 500 de animale abandonate după dezastrul de la Fukushima
28 Noi, 2013 la 11:26 amModifica

Nu treceți nepăsători pe lângă animalele abandonate!

Gerul din această perioadă le poate fi fatal!

Nu treceți nepăsători pe lângă animalele abandonate!
10 Ian, 2017 la 9:38 amModifica