2222 Vizualizari

DE VĂZUT! Un fermier a salvat 500 de animale abandonate după dezastrul de la Fukushima

Fotografii emoţionante cu ce a mai rămas din oraş...

Fotograful Damir Sagolj a vizitat luna trecută zona afectată de explozia centralei nucleare de la Fukushima, Japonia. Imaginile surprinse de aparatul lui fac acum înconjurul lumii. În special cele cu Keigo Sakamoto, un fermier care prin gestul său îngenunchează o lume întreagă.

pb-131003-fukushima-dogs-da-02.photoblog900

Oraşele şi satele din împrejurimi au fost abandonate. Fukushima a distrus tot şi a luat mii de vieţi pe 11 martie 2011. La doi ani de la dezastru, radioactivitatea din zonă încă este cu mult peste limitele normale şi nimeni nu are garanţia că acel loc de pe harta planetei mai are un viitor.

ss-131003-fukushima-stories-04.ss_full

Printre dărâmături şi casele abandonate, fotograful Sagoji l-a întâlnit pe Sakamoto. A fost fermier toată viaţa, dar a lucrat şi cu oamenii cu dizabilităţi mintale, până la momentul exploziei. A refuzat să nu plece din zona afectată, cu toate că autorităţile i-au impus asta. A rămas pentru a-i ajuta pe cei rămaşi în urmă. Chiar dacă e vorba de animale, nu de oameni.

 

Câinele Atom s-a născut chiar înainte de explozie

Keigo Sakamoto e considerat un lunatic de unii, dar şi erou, de mulţi alţii. Salvarea animalelor e misiunea lui şi până în prezent a reuşit să adune o adevărată „Arcă a lui Noe”: peste 500 de câini, pisici, iepuri, găini, chiar şi marmote abandonate de foştii stăpâni. Şi spune că nu se opreşte aici.

pb-131003-fukushima-dogs-da-01.photoblog900

Sakamoto a mai zis că multe din animalele strânse s-au sălbăticit din cauza timpului petrecut singure, luptându-se pentru supravieţuire. Unul dintre câini l-a muşcat de mână pe Sakamoto chiar în timp ce spunea asta.

pb-131003-sakamoto-animals-jsa-1044p.photoblog900

Din cei 21 de câini pe care îi adăposteşte, doar doi sunt prietenoşi. Unul dintre câini se numeşte Atom, un metis pufos şi alb, pentru că s-a născut cu puţin timp înainte de explozia devastatoare. „Nu am vecini. Sunt singur aici şi aici o să rămân mereu”, a încheiat eroul.

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X