Sari la conținut
Home » Un câine loial nu și-a părăsit prietenul cel mai bun nici măcar pe patul din spital!

Un câine loial nu și-a părăsit prietenul cel mai bun nici măcar pe patul din spital!

  • de

Un câine loial nu și-a părăsit prietenul cel mai bun nici măcar pe patul din spital!

Copilul are parte de un sprijin emoțional cu totul deosebit!

Un copil pe nume James Isaac, în vârstă de nouă ani, a fost pus la o grea încercare în viață. El are autism, iar problemele de sănătate i-au marcat definitiv viața.

A fost dus într-o zi la un control RMN pentru ca medicii să-i poată înţelege mai bine problemele cu care se confruntă. El nu a fost singur, patrupedul său loial pe nume Mahe fiind alături de el.

Chiar şi atunci când James s-a aflat sub anestezie, Mahe a refuzat să plece de lângă prietenul său cel mai bun, lipindu-se de el şi rămânând alert pentru a-l proteja.

„Se uita doar la James şi părea foarte îngrijorat”, a declarat Michelle Isaac, mama lui James, pentru Stuff.co.nz.

Un câine cu totul special!

Chiar dacă ajutorul lui Mahe în spital a fost de nepreţuit, Michelle spune că cel mai bun prieten al fiului ei este un element indispensabil în viaţa de zi cu zi a micuţului, mai ales în timpul plimbărilor de rutină, de când câinele s-a alăturat familiei în urmă cu doi ani şi jumătate.

În afară de a-l împiedica pe James să se rătăcească sau să fie în pericol, patrupedul dresat de „Assistance Dogs New Zealand Trust” îl menţine liniştit ori de câte ori se află în public, locuri în care obişnuia să se simtă anxios şi temător.

„Există un fel de magie care are loc între un copil cu autism şi patrupezi. Aceştia din urmă au o abilitate fantastică de a-i linişti pe copii”, a declarat Wendy Isaacs, voluntar ADZT, pentru Stuff.co.nz. „Copiii sunt capabili să menţină contactul vizual cu câinele, chiar dacă acest lucru nu îl fac cu părinţii şi fraţii lor.”

Un câine
Un câine