Sari la conținut
Home » Un câine abandonat a luat cea mai bună decizie a vieții sale! Sportul salvează vieți

Un câine abandonat a luat cea mai bună decizie a vieții sale! Sportul salvează vieți

  • de

Un câine abandonat a luat cea mai bună decizie a vieții sale! Sportul salvează vieți.

Un American Staffordshire Terrier a fost abandonat, însă o decizie avea să îi schimbe viața!

Drama prin care a trecut un American Staffordshire Terrier care a fost abandonat, va fi mereu o amintire neplăcută în memoria acestui cățel. Însă, chiar dacă omul i-a adus bucurie pentru o perioadă în viață, și chiar dacă tot omul l-a pus în fața unei încercări teribile pentru un câine, animalul de companie nu s-a lăsat descurajat, el bucurându-se enorm atunci când vede noi oameni.
Max este un câine puternic şi energic care se bucură mult de interacţiunea cu oamenii, arătându-şi întotdeauna afecţiunea faţă de toată lumea. Într-o bună zi, s-a alăturat unui maraton lung de câţiva kilometri şi a decis să urmeze câţiva sportivi, trecând alături de aceştia linia de sosire.

Unul dintre participanți, pe numele său Charles Akers, şi-a dat seama de situația grea prin care trece patrupedul, și a decis să îl ajute să își găsească o familie la sfârșitul cursei.

Bărbatul a observat la sfârşitul lungului maraton că acest câine era vagabond. La început, bărbatul a fost tentat să sune la poliţie, apoi a preferat să-şi sune soţia şi să aştepte sosirea ei pentru a-l duce pe Max la un veterinar. Patrupedul a fost foarte ascultător în timpul acestei aşteptări, reacționând pozitiv la comenzile sale.

„Lăsaţi-l la adăpost, mă voi gândi la asta”

Potrivit thedodo.com, Max fusese abandonat, iar vechiul său stăpân nici nu voia să audă de bietul cățel. Akers şi soţia sa aveau deja 3 câini şi 1 pisică acasă şi nu îşi permiteau să-l găzduiască şi pe Max, aşa că l-au dus la Wake County Animal Center, cel mai apropiat adăpost.

După cum s-a dovedit, Max era destul de cunoscut de către cei de la adăpost şi nu era prima dată când biata creatură se regăsea în această situaţie.

Max mai fusese adoptat de cel puţin două ori, dar, din păcate, de fiecare dată a ajuns înapoi la adăpost. Din inițiativa celui care l-a găsit, apelul de adopție a fost preluat de un alt om cu inimă mare, Chad Duffy.

Familia lui Chad a răspuns apelului şi, fiindcă nu de mult îşi pierduseră câinele, s-au simţit pregătiţi să adopte un altul. Soarta a vrut ca Max să fie câinele perfect pentru ei: cuplul căuta un câine care să alerge alături de ei (Chad şi soţia sa fiind amândoi sportivi) şi care în acelaşi timp să fie afectuos şi prietenos cu familia.

Din fericire, povestea s-a terminat cu bine pentru Max, un câine care merită toată iubirea din lume!