De 34236 Vizualizari

Un barbat a salvat de la inec un urs! Imagini incredibile

 

Un urs negru de aproape 200 de kg devenise prea familiar şi apropiat de un cartier rezidenţial din aria Tallahasse, Florida. 

Biologii au fost nevoiţi să acţioneze, dorind să-l ducă pe urs viu şi nevătămat înapoi în habitatul său. I-au pus o capcană, dar primul pas într-o situaţie de genul acesta este tranchilizarea animalului cu o armă specială.

 

În momentul în care săgeata l-a lovit, ursul a luat-o la fugă şi, confuz fiind, a ajuns în apele unui lac. Calmantul nu şi-a făcut efectul imediat, iar uriaşul animal a reuşit să înoate cel puţin 20 de metri până să devină ameţit.

 

Din acel moment, ursul putea să moara înecat oricând.

 

Din fericire, biologul Adam Warwick nu a avut puterea să-l lase să moară chiar sub ochii lui, aşa că, fără să se gândească la faptul că-şi va pune propria viaţă în percol, omul a sărit în apă după urs.

ar133666821498042

“Nu ştiam cum o să reacţioneze atunci când o să vadă că vin după el. A fost o decizie de moment. Corpul mi-a fost inundat de adrenalină  încă din secunda în care am văzut că ursul intră în apă”, a spus Adam. “Am vrut să-l împiedic să se ducă spre zonele adânci ale lacului”, a mai adăugat eroul.

ScreenShot698

Animalul sălbatic şi-a pierdut rapid abilitatea de a da din picioare, din cauza tranchilizantului. A intrat în panică şi Adam Warwick a reacţionat imediat. A început să lovească puternic apa, pentru a-l ghida pe urs spre mal. Din păcate, ursul devenise aproape inconştient şi a început să se scufunde.

 

Biologul a trebuit să facă atunci o alegere: ori îl lasă să moară, ori se duce după el (riscând astfel să moară şi el, din cauza loviturilor disperate ale ursului).

 

Surprinzător pentru colegii lui care au asistat la întreaga scenă, Adam a ales să rişte şi s-a dus după el. A apucat ursul de gât şi i-a ţinut capul la suprafaţă, trăgându-l uşor către mal.

drowning-bear-pic-02

Adam s-a ales doar cu o mică amintire din partea ursului: o zgârietură adâncă la picior.

 

După ce a ajuns la mal, “Moş Martin” a fost pus într-o dubiţă şi dus către locurile sălbatice de unde provenea.

lol saves bear 5

Adam a glumit după această experienţă spunând că “e mai uşor să tragi un urs prin apă, decât pe uscat”.

 
 

Tags:

6 Comentarii

  1. andreea mihaela spune:

    Iubesc animalele si prea putini dintre noi siar da viata pt a salva un animal ce poate lua oricui viata

  2. bravo lui o decizie calculata in fractiuni de secunda , a facut un gest extrem si corect !

  3. Tiriac&banda,voi cititi articolele astea?

  4. Cit INCA mai exista astfel de OAMENI,poate ca nu e totul pierdut pe planeta asta !

  5. Ma intreb citi romini ar fi sarit sa salveze un urs de la inec si sa-l si relocheze sa fie in siguranta?sau ar fi fugit cu furca dupa el sau de el?

  6. Barbat adevarat,nu las,criminali si scursurile societatii care decapiteaza,dau foc la caini si cate si mai cate marsavii!!!!!!Un astfel de erou,face diferenta!!!!Suntem onorati!!!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X