1671 Vizualizari

ULUITOR: Spectacol oferit de o ARMATĂ de balene şi delfini!

Imaginile pe care nu le vei uita niciodata

 

Cu ajutorul unor tehnici de filmare avansate, căpitanul Dave Anderson de la Dave’s Dolphin and Whale Safari din Dana Pointa, California, a reușit să surprindă un moment inedit din lumea mamiferelor marine. După aceste filmări, specialistul a înțeles mult mai bine cum convietuiesc aceste vietati. 

Timp de cinci minute căpitanul a avut parte de un show original oferit de o “armată” de delfini, dar și de câteva balene. Mamiferele au început joaca, agitându-se la suprafața apei, oferind un spectacol uluitor.

Cercetări mai vechi au notat în carţile de specialitate faptul că în sudul Californiei se adună delfini și balene albastre din toată lumea.  De altfel, specialiștii au confirmat că în zonă trăiesc mai mult de 400.000 de delfini.

Lui Dave nu i-a fost ușor să preia aceste imagini: bărbatul a lansat o dronă (un aparat de filmat teleghidat) de pe o barcă gonflabilă, iar aceasta putea în orice clipă să cadă în ocean.

Datorită experienței de peste 20 de ani pe care o are în cercetarea marină, totul a fost un succes.

balena 1

Filmarea acestor specii trebuie să se desfășoare în liniște pentru că legea prevede reguli foarte stricte, aceste specii nu trebuiesc deranjate în nici un fel, iar noua tehnologie este soluția perfectă pentru asemenea proiecte.

Imaginile surprinse sunt spectaculoase și le puteți admira în clipul de mai jos.

 

(Maria Mocanu)

 

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X