Sari la conținut
Home » Uite ce s-a întâmplat cu cea mai BĂTRÂNĂ GORILĂ din Europa. Fritz a fost încă din 1970 vedeta grădinii zoologice din Nurnberg

Uite ce s-a întâmplat cu cea mai BĂTRÂNĂ GORILĂ din Europa. Fritz a fost încă din 1970 vedeta grădinii zoologice din Nurnberg

Fritz s-a născută în Camerun cu 55 de ani în urmă, gorilla  a fost eutanasiată, în grădina zoologică din Nurnberg.
Agenţia DPA scrie că animalul slăbise foarte mult în ultima vreme. Era considerată cea mai bătrână din specia ei, dintre toate exemplarele care se găsesc în grădini zoologice din Europa.Jurnaliştii germani arată că numele de Fritz s-a născut în 1963 și numele i-a fost dat după ce a fost adusă în Germania, în 1970. După ce a ajuns în grădina zoologică din Nurnberg, Fritz a devenit prima vedetă din Europa.

Mai mult decât atât, mamiferul a avut ocazia să călătorească în Europa. Prima oară a fost împrumutată grădinii zoologice din Berlin. A doua oară a ajuns în Cehia, la o grădină zoo din acea ţară.

Fritz avea o mâncare preferată. Brânză cu gem de zmeură. Ceva ce nu ar fi găsit niciodată la ea acasă, în Camerun. Deşi acolo, probabil, s-ar fi bucurat de ceva mult mai important, libertatea.Cu un an în urmă s-a îmbolnăvit. Anii îşi spuneau şi ei cuvântul. În ultimele zile nu mai mânca nimic. Specialiştii de la grădina zoologică din Nurnberg au decis să-i curme suferinţa, potrivit evz.ro.

Etichete: