Sari la conținut
Home » Uite ce afectează sănătatea animalelor noastre de companie. Doar așa le putem proteja 

Uite ce afectează sănătatea animalelor noastre de companie. Doar așa le putem proteja 

Uite ce afectează sănătatea animalelor noastre de companie. Doar așa le putem proteja 

Din nefericire, „schimbarea condițiilor climatice este, cu siguranță, unul dintre factorii determinanți în creșterea numărului de boli infecțioase”, a subliniat Dr. Fernando Farinas Guerrero, director al Institutului de Imunologie Clinică și Boli Infecțioase din Malaga.

Legat de această problemă majoră, MSD Animal Health a lansat campania Protect our Future Too (#Protectourfuturetoo) în peste 30 de țări EMEA, pentru a crește gradul de conștientizare a riscului la care sunt supuse animalele noastre de companie din cauza modificării caracteristicilor anotimpurilor, precum lunile mai calde din perioada de toamnă și de iarnă, dar și temperaturile mai ridicate în general.

21 de oameni de știință de renume în domeniile lor, la nivel european, au dezvăluit informații referitoare la patru teme importante: sănătatea animalelor de companie, paraziți, boli și schimbări de comportament la animalele de companie. Rezultatele confirmă faptul că schimbările sezoniere au o gamă largă de implicații asupra animalelor de companie.

Uite ce afectează sănătatea animalelor noastre de companie. Doar așa le putem proteja

„Schimbarea condițiilor climatice este, cu siguranță, unul dintre factorii determinanți în creșterea numărului de boli infecțioase”, a subliniat Dr. Fernando Farinas Guerrero, director al Institutului de Imunologie Clinică și Boli Infecțioase din Malaga.

Iar Prof. Jacques Guillot atrage atenția că „unele boli se transmit, în mod natural, de la animale la oameni și invers”.

„Animalele de companie sunt o parte importantă a familiilor noastre și, de aceea, prin campania Protect Our Future Too considerăm că este momentul să acționăm pentru a le asigura protecția. Pentru a ne da seama de nivelul actual de conștientizare a pericolelor, a fost realizat un sondaj de opinie în rândul proprietarilor de animale de companie și al medicilor veterinari. Principalele rezultate ale sondajului arată că doar 25% dintre proprietarii de animale de companie chestionați cred că sunt informați cu privire la riscurile pe care temperaturile mai ridicate și umiditatea le reprezintă pentru animalele de companie. „Încălzirea globală va continua să ne afecteze pe noi și pe animalele noastre de companie decenii de acum înainte”, a precizat Prof. Dr. Ralf Muller, șeful Serviciului de Dermatologie Veterinară de la Universitatea din Munchen.

Pentru că oamenii nu își protejează animalele de companie împotriva paraziților pe tot parcursul anului, animalele se îmbolnăvesc.

„Vaccinarea animalelor noastre de companie are un impact asupra sănătății acestora, asupra sănătății altor animale și, de asemenea, asupra sănătății publice”.

Deoarece căpușele reprezintă o amenințare directă pentru sănătatea animalelor noastre de companie, creșterea temperaturilor ne impune mai mult ca oricând să le protejăm de acest risc.

Pentru a vă apăra animalele de companie de bolile provocate de purici și căpușe, este vital să fie protejate împotriva acestor paraziți tot anul. Discutați cu medicul veterinar pentru a afla mai multe informații despre modul în care vă puteți proteja animalele de companie pe tot parcursul anului.