De 1550 Vizualizari

UIMITOR! Uite cine i-a luat LOCUL ursului Șoni, de la Lacul Sf. Ana

Recent, Ministerul Mediului a decis ca ursul Șoni, de la Lacul Sfânta Ana, să fie dus în rezervaţia de la Zărneşti, după o carantină de câteva zile, dar, din păcate, un alt urs i-a lua locul.

Așadar, în locul lui Șoni si-a făcut apariţia ursul Costel. Rangerii de acolo se tem însă să nu aibă aceeaşi soartă cu Șoni pentru că turiştii vor continua să îl hrănească. Deocamdată Costel apare doar la marginea pădurii iar când vede oameni se ascunde după copaci.

Autorităţile spun că vor lua o decizie mai dură în privința turiștilor care hrănesc animalele sălbatice. Ei vor fi sancționați cu amenzi mai mari decât în prezent. Pe de altă parte şi pădurarii ar trebuie să ţină fiarele la distanţă de zona turistică.

Adi Croitoru, şef biodiversitate Ministerul Mediului:Ne gândim la sactiuni mai mari pentru turişti, şi problema urşilor a degenerat pe fond emoţional.”

Cei din Ministerul Mediului anunţă că săptămâna viitoare vor lua măsuri clare, potrivit protv.ro.

Tags:

, ,

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X