Tu știai că un anumit gest îl enervează la culme pe cățelul tău?

Îmbrățișarea, inamicul numărul unu al câinilor!

Cu toate că trăim vremuri în care avem la îndemână explicații pentru aproape orice, legile naturii păstrează încă destule mistere. Oamenii și-au dorit dintotdeauna să înțeleagă cât mai bine animalele din mediul înconjurător pentru a relaționa cu acestea. În prezent avem la îndemână foarte multe informații despre modul în care câinii experimentează lumea, ceea ce ne ajută să înțelegem mai bine aceste animale speciale. Un iubitor de animale își va dori să învețe să comunice cât mai bine cu câinele său.

Relația foarte apropiată cu patrupedul tău poate suferi câteodată unele dificultăți, fără însă să ne dăm seama despre adevăratul motiv! Unele gesturi s-ar putea să îi deranjeze foarte mult pe animalele noastre de companie, iar pe căței, următorul gest este cu totul inacceptabil.

Limbajul câinilor este unul pe care, cu siguranță, dorești să-l descifrezi pentru o comunicare mai bună care îți face zilele mai fericite. Deși ele par să înțeleagă de cele mai multe ori ce vrem să le transmitem printr-un singur cuvânt sau o frază, patrupedele nu reușesc întotdeauna să se facă același lucru atunci când vine vorba de exprimarea propriilor trăiri.

În urma unui studiu, s-a descoperit că 81,6% dintre câinii care sunt îmbrăţişaţi nu sunt încântați de acest obicei al oamenilor. Doar 7,6% dintre animalele de companie par să nu aibă o problemă atunci când stăpânii lor le demonstrează cât de mult ţin la ei printr-o îmbrățișare. Restul de 10,8% nu arătau că sunt deranjaţi, însă nici nu se bucurau prea mult.

În timp ce oamenii consideră gestul drept o manifestare a iubirii, animalele de companie îl percep diferit, iar cățelul tău se poate simți amenințat.

Potrivit cercetătorilor, atunci când ne îmbrăţişăm câinele, îl imobilizăm, iar el se simte în pericol, amenințat sau speriat. O anumită poziție, un simplu gest sau un lătrat anume ți-ar putea dezvălui multe dintre trăirile pe care câinele tău le are.
Dacă le analizezi cu atenție, îi poți face câinelui tău pe plac, ba chiar poți preîntâmpina o posibilă afecțiune pe care acesta ar putea-o avea.