Sari la conținut
Home » Un Golden Retriever orb a primit un cadou care i-a schimbat viața! Povestea emoționantă a patrupedului

Un Golden Retriever orb a primit un cadou care i-a schimbat viața! Povestea emoționantă a patrupedului

  • de

Un Golden Retriever orb a primit un cadou care i-a schimbat viața! Povestea emoționantă a patrupedului.

Cățelul orb a primit în ajutor un câine însoțitor!

O boală necruțătoare s-a dovedit nemiloasa cu un Golden Retriver, pe numele său Tao, care a rămas orb. Se pare că un glaucom agresiv i-a atacat ambii ochi, iar boala a avansat extrem de repede.

Stăpâna a fost profund afectată de soarta tragică a patrupedului și a decis să îi mai aline din suferință printr-un gest superb! Britanica Melanie Johnson, s-a gândit să cumpere un cățel în vârstă 16 săptămâni, pe nume Oko. Ea a dus câinele la un centru de dresaj, iar el va deveni câinele însoțitor al bătrânului Tao.

Cât e ziua de lungă, Oko îl scoate la plimbare pe pajiştile din apropierea casei lui Melanie Johnson, din Shepton Mallet, Somerset. Tao îşi foloseşte mirosul pentru a-l urma pe năzdrăvanul lui prieten care îi face viața mai frumoasă:

”Tao a fost diagnosticat cu glaucom, boală care constă în modificarea unghiului de scurgere a lichidului ocular şi devine gravă atunci când ochiul nu mai poate elimina lichidul acumulat. Boala a evoluat rapid la Tao. Dimineaţa era sănătos, iar seara îşi agita capul şi dădea semne vizibile că suferă. Cinci ore mai târziu, ochiul lui era îndepărtat chirurgical. În ianuarie a pierdut şi cel de al doilea ochi şi am simţit cum mi se rupe sufletul”, a explicat Melanie pentru The Sun.

Întâlnirea dintre cei doi a fost cu totul emoționantă, iar acum sunt nedespărţiţi.