Sari la conținut
Home » Tu cum te înțelegi cu câinele tău?

Tu cum te înțelegi cu câinele tău?

De ce este considerat câinele cel mai bun prieten?

Tu cum te înțelegi cu câinele tău? Relația dintre câini și copii este una naturală, dar din cauza staturii „minuscule” a celor din urmă și a comportamentului lor neprevăzut, există câteva aspecte pe care proprietarii de animale sau părinții trebuie să le înțeleagă.

Când vine vorba de alegerea unui câine potrivit pentru o familie cu copii, nu orice rasă este adecvată. Problemele dintre câini și copii sunt adesea cauzate de vârsta mică a acestora din urmă. Dacă aveți un copil mai mic de 6 ani, este important să luați în considerare atent alegerea unui câine.

Tu cum te înțelegi cu câinele tău?

Câinii de talie mare, crescuți pentru paza și protecție, care sunt cunoscuți pentru agresivitatea lor, sunt adesea nepotriviți.

Acești câini activi, care aleargă prin casă sau curte, pot accidental răni copiii mici. La fel, câinii cu „latrat excesiv” nu sunt alegerea ideală pentru o familie cu copii mici.

Rolul de părinte este adesea solicitant, și atenția este concentrată asupra copilului, nu și asupra unui câine.

Dacă nu sunteți pregătit să vă asumați responsabilitatea unui câine, inclusiv hrănirea, plimbarea și educația acestuia. Atunci ar trebui să reconsiderați aducerea unui câine într-o familie deja destul de ocupată.

Un alt aspect important este motivația din spatele deciziei de a aduce un câine în familie. Cumpărarea unui câine pentru că copiii o cer sau doar pentru a oferi un tovarăș de nădejde celor mici poate duce la dezamăgiri. Dacă nu sunteți 100% sigur că doriți un câine și că sunteți pregătit să aveți grijă de el, refuzați dorința copiilor.

Pe de altă parte, copiii cu vârsta peste 7 ani sunt adesea mai pregătiți pentru a dezvolta o relație cu un animal de companie. Un copil entuziasmat să își strângă pentru prima oară în brațe un pui de Labrador poate aduce bucurie în familie.

O preocupare comună a părinților este modul în care va reacționa câinele când bebelușul va fi adus acasă. Există temeri că riscul îmbolnăvirii bebelușului poate crește, și că câinele se va simți neglijat. Pentru a pregăti câinele pentru prezența bebelușului, se pot lua anumite măsuri.

Relația dintre om și câine este specială

De exemplu, obișnuirea câinelui să nu mai intre în camera copilului și familiarizarea cu mirosul bebelușului prin punerea unei pături cu mirosul acestuia în zona de odihnă a câinelui.

Relația dintre om și câine este specială, iar în mintea câinelui, familia este percepută ca o „haită” unită. Este important ca părinții să stabilească poziția câinelui în ierarhia familiei. Copii, fiind considerați egali sau inferiori de către câine, pot duce la probleme de comportament.

Copii trebuie învățați să respecte câinele, iar părinții trebuie să nu lase niciodată copiii singuri cu câinele pentru a evita neînțelegerile.

Un câine poate aduce numeroase beneficii în relația cu copii. Acesta poate ajuta la dezvoltarea responsabilității, răbdării și iertării în copii.

Este important să se înțeleagă că un câine nu este o jucărie. Copii trebuie să învețe să respecte nevoile și limitele acestuia.

Este crucial să supravegheați interacțiunile dintre copii și câine și să nu lăsați niciodată copii să deranjeze câinele în timp ce mănâncă, se joacă sau doarme.

O relație sănătoasă între câini și copii poate aduce bucurie și beneficii ambelor părți. Cu o pregătire adecvată și respect reciproc, această prietenie poate dura o viață întreagă, conform eva.ro.