De 13092 Vizualizari

TRIST – Pare că nici de câinii scoși la licitație de IPJ Constanța nu-i pasă cuiva!!!!

Nimeni nu s-a prezentat la licitația de ieri...nici nu avea cum, pentru că NIMENI nu a achiziționat caietul de sarcini....

Câinii scoși la vânzare de IPJ Constanța rămân încă în custodia poliției, deoarece ieri, 26 septembrie, când a fost programată prima etapă a licitației publice cu strigare, prin care patrupezii au fost scoși la vânzare, nu s-a prezentat nici un doritor pentru a-i lua acasă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Marius Niculescu, a declarat celor de la ordinea.ro, că nu a fost nici o surpriză faptul că nu s-a prezentat nimeni la licitație. ”Nici măcar pentru caietul de sarcini, care se achiziționează gratuit, nu s-a prezentat nici o persoană. Pe data de 11 octombrie vom organiza o a doua rundă a licitației, iar dacă nu se prezintă nimeni, vom avea, pe data de 18 octombrie, cea de-a treia etapă a licitației”, a declarat, pentru sursa menâionată anterior, Marius Niculescu. El a mai spus că, în astfel de situații, aproape în 100% dintre cazuri, câinele scos la licitație ajunge în grija conductorului. ”Știți că dacă nu se poate vinde la licitație, câinele se poate ceda gratuit, fără plată, unor instituții. Dacă nici acest lucru nu este solicitat, de cele mai multe ori este cedat conductorului. Dar vă asigur că, în nici un caz, câinele nu este eutanasiat!”, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al polițiștilor constănțeni.

Amintim că, așa cum am scris și noi, IPJ scoate la vânzare 5 câini ciobănești germani (patru masculi și o femelă), un câine din rasa Malinois (femelă) și un câine Metis, o femelă.

În ceea ce privește prețurile cu care acești câini sunt scoși la vânzare, ele sunt pentru – un ciobănesc german, născut în anul 2009 – 304,02 lei, cel de-al doilea, născut tot în anul 2009 – 805,56 lei, cel de-al treilea, care are doar trei ani, costă 1.262,38 lei, cel de-al patrulea costă 300 de lei (fiind născut în 2006), iar femela costă 1.032,52 lei. Femela din rasa Malinois costă 1.496,04 lei și este născută în 2011, iar Metisul, care are numai patru ani, fiind născut în 2012, costă 3.021,67 lei.

9 Comentarii

 1. Cainii de rasa sunt 1000-1500 de lei, iar metisul este 3000? Dublu? Sincer nu inteleg, ar putea sa-mi explice cineva criteriile dupa care s-au stabilit preturile?

 2. Metisul o fi cel mai destept daca e atat de scump.

 3. Probabil se calculeaza si pretul antrenamentului.

 4. As fi extrem de bucuros sa adop unul din acei catei. Dar stiu ca Ciobanescul german se ataseaza foarte mult de cel care este in compania lui, si cred ca ar fi foarte bine sa fie cedat conductorului daca acesta este deacord desigur.

 5. Singurul deștept este cel care a venit cu ideea sa pună preț pe capul unor caini care au servit politiei pana la bătrânețe. Politia romana are nevoie de bani și vrea sa ii obțină de pe urma patrupezilor? Frumos. Cred ca merita și ei o bătrânete liniștită alături de oameni care sa le ofere strictul necesar. Câinele nu înțelege ca este bătrân și trebuie „pensionat”. El știe ca de mic a fost crescut și învățat sa avertizeze și sa protejeze omul de lângă el.

 6. Catalin Ghita spune:

  Din toti bani stransi la buget(taxe, impozite, amenzi, donatii, s.m.d.) nu se gaseste o suma ptr a face un „azil” ptr acesti „batrani” care si-au facut datoria? Eu cred ca si-au platit toate „cheltuielile deductibile” pe toata perioada cat au fost buni de „munca”. Va dau o sugestie, micsoratile indemnizatiile si pensiile nesimtite tuturor parlamentarilor si se vor gasi bani ptr acest „azil de catei”.

 7. Catalin Ghita spune:

  Din toti banii stransi la buget(taxe, impozite, amenzi, donatii, s.m.d.) nu se gaseste o suma ptr a face un „azil” ptr acesti „batrani” care si-au facut datoria? Eu cred ca si-au platit toate „cheltuielile deductibile” pe toata perioada cat au fost buni de „munca”. Va dau o sugestie, micsoratile indemnizatiile si pensiile nesimtite tuturor parlamentarilor si se vor gasi bani ptr acest „azil de catei”.

 8. Laurentiu spune:

  Preturi si preturi. Pe cine sa mai crezi, la stiri pe un post tv au spus ca pretul unui caine este de 150 Lei. La urma urmei care este pretul cerut de cei de la IPJ Constanta? 150 sau 1500? Este totusi o diferenta considerabila….

 9. Vreau sa adopt…sa cumpar…cu cine trebuie sa vb?

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X