Sari la conținut
Home » Trebuie să știi aceste lucruri despre câini

Trebuie să știi aceste lucruri despre câini

Trebuie să știi aceste lucruri despre câini, aceștia sunt considerați, pe bună dreptate, cel mai iubit animal de către om. Câini sunt animale domestice care au fost încrucișate și ținute în preajma oamenilor pentru sute de ani. Acestea sunt, de asemenea, unele dintre cele mai cunoscute animale și sunt adesea privite ca fiind înțelepte și loiale. In ciuda faptului că cunoaștem destul de multe despre câini, există încă multe curiozități neobișnuite despre acestea. Iată câteva dintre cele mai interesante:

1. Câinii pot să vadă culori, dar nu la fel de multe ca oamenii. In loc să discrimineze nuanțe fine de culoare, câinii pot să distingă doar 3-4 culori principale.

2. Câinii au urechi de dimensiuni diferite. Urechea dreaptă este de obicei mai mare decât cea stângă, ceea ce ajută la direcționarea sunetelor către urechea corectă.

3. Câinii pot să „audă” sunete pe care oamenii nu le pot auzi. Aceștia pot detecta sunete de frecvență înaltă, care sunt de obicei asociate cu animalele mici, cum ar fi șoarecii.

4. Câinii pot să „simtă” cutremure. Acestea au un simt al mișcării care le permite sa perceapă schimbările de presiune și vibrațiile care se produc înainte de a începe un cutremur.

5. Câinii pot să „simtă” cancerul. Aceștia au un simt al mirosului extrem de dezvoltat, care le permite să detecteze celulele canceroase în stadiu incipient.

6. Câinii pot să „simtă” schimbările de presiune atmosferică. Aceștia au un simt al mirosului extrem de dezvoltat, care le permite sa detecteze modificările de presiune atmosferică înainte de a începe un fenomen meteorologic.

7. Câinii pot să „simtă” diabetul. Aceștia au un simt al mirosului extrem de dezvoltat, care le permite să detecteze compușii chimici care indică prezenta diabetului.

8. Câinii pot să „simtă” epilepsia. Aceștia au un simț al mirosului extrem de dezvoltat, care le permite să detecteze compuși chimici care indica prezenta epilepsiei.

9. Câinii pot să „simtă” migrenele. Aceștia au un simț al mirosului extrem de dezvoltat, care le permite să detecteze compușii chimici care indică prezenta migrenelor.

10. Câinii pot să „simtă” stresul. Aceștia au un simț al mirosului extrem de dezvoltat, care le permite să detecteze compuși chimici care indica prezenta stresului.