Sari la conținut
Home » Totul despre Teckelul pitic. Caracteristici și îngrijirea rasei

Totul despre Teckelul pitic. Caracteristici și îngrijirea rasei

foto:cutzucuutzu.com

Totul despre Teckelul pitic. Teckel-ul otic este o rasă mică de câini de vânătoare din Germania, cu un corp blănos lung și scund, păr aspru sau lung. Acești câini reprezintă doar varianta mai mică a rasei de câini teckel, varianta mai mare fiind teckel-ul standard. Teckel-ii pitici au în mod obișnuit o greutate de 5 kg sau mai puțin, în timp ce teckel-ii standard au în medie între 7 și 14 kg. Rasa este în general energică și jucăusă și poate să fie un paznic atent.

Totul despre Teckelul pitic: Descrierea rasei

  • GRUP: Câine de vânătoare
  • GREUTATE: 5 kg sau mai puțin
  • ÎNĂLȚIME: 13-16 cm
  • BLANĂ: Netedă, aspră sau lungă
  • CULOARE BLANĂ: Negru și crem, negru și maro, crem
  • DURATA DE VIAȚĂ: 12 până la 16 ani
  • TEMPERAMENT: Afectuos, prietenos, vigilent
  • HIPPOALERGENIC: Nu
  • ORIGINE: Germania.

Caracteristici ale rasei

Teckel-ii pitici au în general un temperament prietenos și optimist. Tind să fie jucauși și au nevoie de o cantitate moderată de exercițiu, în ciuda dimensiunii lor mici. Personalitatea lor include adesea și o fire încăpățânată, care poate complica antrenamentul.

Totul despre Teckelul pitic: Istoria Mini Teckel-ului

Totul despre Teckelul pitic: Un pui de câine gata de dresaj
Totul despre Teckelul pitic: Un pui de câine gata de dresaj care dă lăbuța stăpânului

Teckel-ii, sau „câinii bursuci” în germană, își pot urmări strămoșii acum aproximativ 600 de ani în Germania. Oamenii au selecționat în mod specific câini cu corpuri lungi și scunde pentru abilitatea lor de a săpa în vizuinele bursucilor în timpul vânătorii.

Câinii trebuiau, de asemenea, să fie îndrăzneți, atletici și destul de inteligenți pentru a se confrunta cu bursucii. Și aveau nevoie de un lătrat puternic, astfel încât oamenii să-i poată urmări pe măsură ce săpau în vizuinele subterane. Teckel-ii de astăzi păstrează în continuare aceste trăsături.

Crescătorii au continuat să rafineze rasa teckel, producând diferite dimensiuni pentru a vâna diferite tipuri de vânat.

Îngrijirea Mini Teckel-ului

Teckel-ii pitici nu necesită o cantitate excesivă de exercițiu. Dar au nevoie totuși de stimulare mentală și activitate fizică în fiecare zi. Îngrijirea lor este destul de simplă, în funcție de tipul de blană.

Trebuie însă să primească antrenament și socializare de timpuriu și consecvent.

Totul despre Teckelul pitic: Exercițiu

Nu te aștepta ca un teckel pitic să fie mulțumit stând în casă toată ziua. Acești câini pot fi mici, dar au nevoie de exercițiu. Planifică cel puțin o oră pe zi de activitate. Plimbări moderate dimineața și seara, plus timp de joacă viguros, ar trebui să fie suficiente.

Tine întotdeauna câinele în lesă sau într-o zonă îngrădită în mod securizat atunci când este afară. Dorința mare de pradă a teckel-ului îl poate determina să fugă rapid dacă vede un animal mic sau altă pradă percepută. De asemenea, fii conștient că acești câini se bucură adesea să sape și ar putea să scape pe sub garduri dacă nu îi supraveghezi.

În plus, evită ca teckel-ul tău să sară pe și să coboare de pe mobilier sau să alerge sus și jos pe scări pentru a preveni leziunile de spate.

Îngrijirea blănii

Dacă ai un teckel cu blana netedă, planifică să-l periezi aproximativ o dată pe săptămână pentru a îndepărta blana căzută.

Varietatea cu blană lungă ar trebui periată de câteva ori pe săptămână. Pentru a preveni încurcarea și formarea nodurilor.

Varietatea cu blană aspră trebuie să aibă blana îndepărtată de mai multe ori pe an și să fie periată săptămânal. S-ar putea să trebuiască să tunzi și barba și sprâncenele pentru a arăta îngrijit.

Planifică să îi faci o baie aproximativ o dată pe lună, în funcție de cât de murdar devine câinele tău.

De asemenea, verifică unghiile câinelui lunar pentru a vedea dacă au nevoie de tăiere. Și verifică urechile cel puțin săptămânal pentru semne de acumulare de ceară și infecții. În cele din urmă, ai grijă să le periezi dinții zilnic.

Totul despre Teckelul pitic: Antrenament

Teckel-ii sunt destul de inteligenți. Dar pot fi și independenți și încăpățânați, ceea ce poate face antrenamentul o provocare. În plus, se pot distrage dacă văd ceva pe care îl percep ca pradă și pe care vor să-l vâneze.

Începe antrenamentul și socializarea de la o vârstă cât mai fragedă posibil. Teckel-ii răspund bine la metodele de întărire pozitivă, cum ar fi recompensele cu gustări. Corecțiile aspre îi pot determina să se închidă și să refuze să învețe.

Pe lângă antrenamentul de obediență, încearcă să expui teckel-ul la diferite persoane și alte câini încă de la o vârstă fragedă. Teckel-ii nu sunt întotdeauna prietenoși cu străinii (oameni și câini). Dar având experiențe pozitive în prezența lor poate ajuta la stimularea confortului și încrederii lor.

Probleme de sănătate obișnuite

Teckel-ii bine îngrijiți au în mod obișnuit vieți lungi și sănătoase. Cu toate acestea, sunt predispuse unor probleme de sănătate ereditare, inclusiv:

  • Leziuni ale discului și alte probleme de spate: Din cauza coloanei vertebrale alungite, teckel-ii pitici sunt susceptibili la probleme de spate. Cum ar fi boala discului intervertebral. Această leziune a discului este similară cu o hernie de disc la oameni. Poate duce la deteriorarea coloanei vertebrale sau chiar la paralizie.
  • Infecții ale urechilor: Urechile teckel-ilor pitici sunt predispuse să rețină umiditate și au o circulație slabă a aerului, ceea ce poate provoca infecții ale urechilor.
  • Obezitate: Un teckel este considerat obez dacă cântărește mai mult de 15% din greutatea pe care ar trebui să o aibă câinele. Teckel-ii sunt predispuși la obezitate din cauza picioarelor lor mici, conform thesprucepets.com.
Etichete: